Makina Mühendisleri Odası ve EL-SEN ortak mücadele kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber
Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), enerji alanında kamu yararını yok sayan uygulamalara karşı ortak mücadele kararı aldığını bildirdi.
MMO ve EL-SEN’den yapılan ortak yazılı açıklamada, “Halkı pahalı elektriğe mahkûm edenlerin, kendi ihtiyaçları için kamu arazilerini kullanması kabul edilemez. Enerji Komitesi’nde alınan ve AKSA merkezli rant düzenini besleyen kararlar, kamu zararına yol açmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.
Kamu arazilerinin tahsisine ilişkin tüm teknik, hukuki ve ekonomik verilerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiği kaydedilen açıklamada, aksi halde sürecin yargıya taşınacağı uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, “Enerji üretimi kamusal bir hizmettir. Yeni rant düzenlerine, keyfi anlaşmalara ve enerji arz güvenliğinin ipotek altına alınmasına sessiz kalmayacağız. Makina Mühendisleri Odası ve EL-SEN olarak, bu sürecin karşısında durmaya ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.
Benzer haberler
Featured
Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi
Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor
Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü!
Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026)
Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı
TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı"
“Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı



