Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
YSK belediye meclisi ve ihtiyar heyeti üyelik sayılarını belirledi KÖDER’in “Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız 5-41 Hayat, 41 Öykü, 41 Kalem” kitabı tanıtıldı California yapay zeka modelleri için kapatma düğmesi talimatı verdi Kutlu Adalı Ödülleri yarın verilecek İranlı yetkili, savaş sırasında el konulan ABD ve İsrail gemilerinin "satılacağını" duyurdu Erhürman, temaslarda bulunmak üzere yarın New York’a gidiyor Borsa güne yüzde 0,76 düşüşle başladı Zeki Çeler "Devlet kimsenin oy karşılığı iş dağıttığı yer değildir" Gök bilimciler ilk kez bir öte gezegenden gelen radyo sinyallerini tespit etti Küresel piyasalar diplomatik iyimserlikle pozitif seyrediyor Tuğrul Enver Töre, Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde sahne aldı Beyaz Saray kendi 'Trump TV' kanalını kurdu Manisa’da okul önünde silahlı saldırı düzenlendi: Yaralı öğrenciler var Bitcoin 8 ayın zirvesine yaklaştı İşçiler havaalanında kabloları kesti, yüzlerce uçuş iptal edildi Trump ve Pezeşkiyan zirvesi altını nasıl etkileyecek? Dünya'nın en eski hayvan fosillerinden biri Norveç'te bir koyun çiftliğinde bulundu Döviz kurlarında son durum (22 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (22 Eylül 2026) Trump "Tüm İran'ı havaya uçurabilirim" YSK belediye meclisi ve ihtiyar heyeti üyelik sayılarını belirledi KÖDER’in “Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız 5-41 Hayat, 41 Öykü, 41 Kalem” kitabı tanıtıldı California yapay zeka modelleri için kapatma düğmesi talimatı verdi Kutlu Adalı Ödülleri yarın verilecek İranlı yetkili, savaş sırasında el konulan ABD ve İsrail gemilerinin "satılacağını" duyurdu Erhürman, temaslarda bulunmak üzere yarın New York’a gidiyor Borsa güne yüzde 0,76 düşüşle başladı Zeki Çeler "Devlet kimsenin oy karşılığı iş dağıttığı yer değildir" Gök bilimciler ilk kez bir öte gezegenden gelen radyo sinyallerini tespit etti Küresel piyasalar diplomatik iyimserlikle pozitif seyrediyor Tuğrul Enver Töre, Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde sahne aldı Beyaz Saray kendi 'Trump TV' kanalını kurdu Manisa’da okul önünde silahlı saldırı düzenlendi: Yaralı öğrenciler var Bitcoin 8 ayın zirvesine yaklaştı İşçiler havaalanında kabloları kesti, yüzlerce uçuş iptal edildi Trump ve Pezeşkiyan zirvesi altını nasıl etkileyecek? Dünya'nın en eski hayvan fosillerinden biri Norveç'te bir koyun çiftliğinde bulundu Döviz kurlarında son durum (22 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (22 Eylül 2026) Trump "Tüm İran'ı havaya uçurabilirim"
Dolar
Euro
Sterlin

Macron'un sosyal medyaya erişimin engellenebileceği açıklaması tepkilere yol açtı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Macron'un sosyal medyaya erişimin engellenebileceği açıklaması tepkilere yol açtı
Reklam

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un gerekmesi halinde sosyal medyaya erişimin engellenebileceği yönündeki açıklaması tepkilere neden oldu.

Boyun Eğmeyen Fransa partisinin Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Macron'un açıklamalarına ilişkin haberi alıntılayarak, Fransız Cumhurbaşkanını Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a benzetti.

Fransız milletvekili Olivier Marleix de "Sosyal medya ağlarına erişimi kesmek? Çin, İran, Kuzey Kore gibi mi ?" ifadesini kullanarak, Macron'un bu söylemleriyle dikkatleri başka yöne çekmek istediğini ileri sürdü.

Sosyal medya platformlarında yapılan yorumlarda da Macron'a tepki gösterildi.

Twitter'da çok sayıda takipçisi bulunan kullanıcılardan biri, "Macron bir yandan her şeye karar vermek istiyor ama hiçbir şeyden de sorumlu olmak istemiyor. Görevinin esasını çok iyi anladığını sanmıyorum." ifadesini kullandı.

Bir başka kullanıcı da "Macron kontrolü tamamen kaybetti. Fransa, Rusya için kazdığı çukura düştü." yorumunu yaptı.

Bir kullanıcı da "Çin'e biletimi alıyordum, ancak bizde diktatörlük varken neden gideyim." değerlendirmesinde bulundu.

Macron'un sosyal medya sansürüne yönelik bu çıkışı ülke basınında da en çok konuşan konulardan oldu.

- Macron ne demişti?

Macron, dün Elysee Sarayı'nda, 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından protestoların yaşandığı şehirlerin belediye başkanlarıyla bir araya gelmiş, burada yaptığı konuşmada, "İşler çığırından çıktığında, (sosyal medya ağlarına) erişimi düzenleyebilecek veya kesebilecek konumda olmalıyız." demişti.

- Senato, sosyal medyada içerik kaldırmaya ilişkin tasarıyı görüşüyor

Fransa Senatosu'nda bu hafta dijital platformlardan yapılan paylaşımlara düzenleme getiren ve içerik kaldırılmasına olanak verecek yasa tasarısı görüşülüyor.

Uygunsuz içeriklerin paylaşıldığı sitelere giriş için yaş sınırı getirilmesi, kamuya açık dijital kaynaklarda aile içi şiddet mağdurlarıyla ilgili paylaşımlar ve bulut bilişim sektöründeki rekabete ilişkin düzenlemeler gibi bir dizi değişiklik öngören tasarı kapsamında, yetkili makamlar, çocuk istismarına dair paylaşımların 24 saat içinde kaldırılmasını talep edebilecek.

"Dijital hayatı güvence altına alma ve düzenleme" başlıklı tasarıya, 27 Haziran'da patlak veren protestolar nedeniyle yeni bir madde eklenerek yetkili idari makamların, kamu düzeni ile kamu güvenliğini bozmaya teşvik eden sosyal medya paylaşımları 2 saat içinde kaldırmalarına ve söz konusu içeriklere erişimi engellemelerine imkan tanınacak.

Tasarı, bu emre uymayanların 1 yıl hapis cezası ya da 250 bin avro para cezasına çarptırılmasını öngörüyor.

Tasarı, 7 Temmuz'a kadar Senatoda görüşülecek.

- Fransa'daki şiddetli protestolar

Fransız polisi, 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Benzer haberler

Dünya
İranlı yetkili, savaş sırasında el konulan ABD ve İsrail gemilerinin "satılacağını" duyurdu 22 Eyl 2026 10:54 Gök bilimciler ilk kez bir öte gezegenden gelen radyo sinyallerini tespit etti 22 Eyl 2026 10:00 Beyaz Saray kendi 'Trump TV' kanalını kurdu 22 Eyl 2026 09:41 İşçiler havaalanında kabloları kesti, yüzlerce uçuş iptal edildi 22 Eyl 2026 08:56 Dünya'nın en eski hayvan fosillerinden biri Norveç'te bir koyun çiftliğinde bulundu 22 Eyl 2026 08:45 Trump "Tüm İran'ı havaya uçurabilirim" 21 Eyl 2026 22:14 AB veri kurumundan Google'a 403 milyon euro ceza 21 Eyl 2026 21:32 CNN, Politico ve MS NOW'dan dava: Beyaz Saray yasağı mahkemeye taşınıyor 21 Eyl 2026 21:17 Yunanistan'da bir haftada Batı Nil virüsü nedeniyle 3 kişi öldü, 46 yeni vaka tespit edildi 21 Eyl 2026 21:12