Macron, Kıbrıs sorunu da dâhil bütün alanlarda tam destek verecek
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın AB içerisinde Rum yönetimine, Kıbrıs sorunu da dâhil bütün alanlarda tam destek vereceğini açıkladı.
Rum radyosuna göre Fransa’ya giden Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis bugün öğle saatlerinde Elysse Sarayı’nda Macron ile bir araya geldi. İkili çalışma yemeğine geçmeden önce ortak basın toplantısı düzenledi.
Emmanuel Macron ülkesinin, Güney Kıbrıs ile arasındaki savunma alanı başta olmak üzere çok boyutlu ilişkilerine dikkat çekti. Fransa’nın, Güney Kıbrıs da dâhil AB ülkelerinin sorunu olan mülteciler meselesinin çözüm çabalarına elinden gelen katkıda bulunacağını söyledi.
Nikos Hristodulidis ise Fransa ile ikili ilişkilerinin, enerji, savunma ve güvenlik alanlarındaki işbirliklerinin “stratejik önemine” vurgu yaptı.
Hristodulidis, Fransa’nın, AB üyesi ve BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olarak Brüksel’in Kıbrıs sorununun çözüm prosedürüne daha aktif katılmasında belirleyici rol oynayabileceğini söyledi.
Hristodulidis yarın da TOTAL şirketi üst düzey yetkilileri ile bir araya gelecek.
Benzer haberler
Featured
Bilbay Eminoğlu yarın son yolculuğuna uğurlanacak
Ada, Paris’te yarışacak
DAÜ’den ABD’deki Virscend Üniversitesi ile yeni akademik ortaklık
“Hadi Öldürsene Canikom” oyunu yarın Girne Amfi Tiyatro'da sahnelenecek
Kıbrıslı Rum peynir üreticileri hellimdeki süt oranları için AB Komisyonuna başvuru düşüncesinde
G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde
Üstel “Hakan Fidan’ın iki devletli çözüm mesajı, Kıbrıs Türk halkının kararlı duruşunun yansımasıdır”
48. Güzelyurt Portakal Festivali başladı
Psikologlar Derneği “Hiçbir çocuk karne gününde kendisini başarısız hissetmemelidir”


