“Maaşlar ve sabit ücretler dövize endekslenmeli"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, açlık sınırının asgari ücretin üzerinde olduğunu ifade ederek, hükümete, temel tüketim ürünlerindeki fiyat artışlarının kontrol ve denetim altına alınması çağrısı yaptı.
“Fakirleşme ile mücadele elzemdir” başlıklı yazılı açıklama yapan Özkunt, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) açıkladığı son verilere göre, açlık sınırının 13 bin 247 TL olduğunu ve bu rakamın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 67 oranında yükseldiğini kaydetti.
Özkunt, açlık sınırının asgari ücretin üzerinde olduğunu, aynı dönemler arasındaki döviz kuru ortalama artış oranının ise yüzde 33 olduğunu belirterek, ekonomide yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
“Maaşlar ve sabit ücretler, bir taraftan dövize endekslenmeli ve stabil bir para birimi ile muhasebe sistemine geçilmeli, TL’den uzaklaşmanın alt yapısı hazırlanmalı, Piyasa ve market denetimleri etkin bir şekilde devlet otoritesi tarafından devreye koyulmalı, Temel gıda ve temel temizlik ürünlerindeki fonlar kaldırılmalı ve market kârları minimize edilmeli.”
Özkunt, Kıbrıs Türk toplumunun deprem, ekonomi gibi sorunlar yüzünden bayramı hüzünlü geçirdiğini, sorunların görmezden gelinmesiyle de bunun daha da ağırlaştığını ifade ederek, “Eleştirilerimizi getirirken, çözümlerini de sunuyoruz. Hükümet edenlerin bunları bir an önce masaya koymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
MDP’den aday listesi iddiası “İsimlerin yarısı adaylıktan çekilmeye mecbur edildi”
KTÖS “Basın emekçileri yalnız değildir”
DAÜ-SEN “DAÜ, bir parti veya parti örgütü değil”
BMO'dan yaş doğrulama uyarısı "Sahte mesajlara dikkat"
Kalbi atmasına rağmen morgda bırakılan bebek engelli kaldı
Özay Andıç için acil kan aranıyor
Holguin’in yarın adaya gelmesi bekleniyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103’üncü kuruluş yıl dönümü KKTC’de de törenlerle kutlanacak
İspanya'daki hızlı tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti




