Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İŞAD "Çok katlı binalar yangın güvenliği açısından denetlenmeli" NATO Ankara Zirvesi, Savunma Sanayii Forumu ile başladı Petrol fiyatlarında son durum (7 Temmuz 2026) Çin'in Hubey eyaletindeki fırtına ve kasırga nedeniyle 11 kişi öldü Küresel piyasalar Orta Doğu tedirginliğiyle yönleniyor İki toplumlu örgüt UYC gençler arasında köprüler kuruyor Bir ülke karanlığa gömüldü, milyonlarca insan elektriksiz kaldı Muhaceret Affı başvuruları sona eriyor Venezuela'da can kaybı 3 bin 500'ü aştı Hürmüz'de tansiyon yeniden yükseldi Altın fiyatları yeniden düşüşe geçti Cumhurbaşkanı Erhürman "Güney’deki hastanede tedavi gören yurttaşımızın durumu ciddiyetini koruyor ama hayatta" Hamas "Gazze'deki Hükümet Çalışma Komitesi ulusal çıkarlar için istifa etti" 36. NATO Zirvesi bugün Ankara'da Başlıyor Döviz kurlarında son durum (7 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (7 Temmuz 2026) Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) İŞAD "Çok katlı binalar yangın güvenliği açısından denetlenmeli" NATO Ankara Zirvesi, Savunma Sanayii Forumu ile başladı Petrol fiyatlarında son durum (7 Temmuz 2026) Çin'in Hubey eyaletindeki fırtına ve kasırga nedeniyle 11 kişi öldü Küresel piyasalar Orta Doğu tedirginliğiyle yönleniyor İki toplumlu örgüt UYC gençler arasında köprüler kuruyor Bir ülke karanlığa gömüldü, milyonlarca insan elektriksiz kaldı Muhaceret Affı başvuruları sona eriyor Venezuela'da can kaybı 3 bin 500'ü aştı Hürmüz'de tansiyon yeniden yükseldi Altın fiyatları yeniden düşüşe geçti Cumhurbaşkanı Erhürman "Güney’deki hastanede tedavi gören yurttaşımızın durumu ciddiyetini koruyor ama hayatta" Hamas "Gazze'deki Hükümet Çalışma Komitesi ulusal çıkarlar için istifa etti" 36. NATO Zirvesi bugün Ankara'da Başlıyor Döviz kurlarında son durum (7 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (7 Temmuz 2026) Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Lute’un belgeyle gelmesi ihtimali gündemden düşmüyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Lute’un belgeyle gelmesi ihtimali gündemden düşmüyor

BM Genel Sekreteri’nin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un Ocak ayı sonu, hatta Şubat ayı başlarına sarkabilecek ziyaretinde, referans şartlarına ilişkin belge getireceğine yönelik düşüncelerin güç kazandığı bildirildi.

Politis gazetesi: “Artık Belgeler İçin Çalışıyor – Her İki Taraf Da Lute’un Belgeyle Geleceğini Düşünüyor – Biri Israrcı Diğeri Kuşkulu” başlıkları altında verdiği haberinde, Lefkoşa'nın güneyindeki diplomatik kaynakların, BM Genel Sekreteri’nin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un bir sonraki ziyaretinde belgeyle geleceğine yönelik inançlarının arttığını iddia etti. Gazete, Lute’un Ocak sonu veya Şubat başlarında adaya yapması beklenen ziyaretinde, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerine ilişkin referans şartlarına dair belge sunmasının beklendiğini belirterek Lute’un konuya yaklaşımının bugüne kadar atanan tüm özel danışmanlardan daha pratik olduğu yönünde adadaki tarafların hemfikir olduklarını da savundu. Öte yandan gazete, Mustafa Akıncı ve Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın açıklamalarını da başlıklarla yansıttı. Gazete, Akıncı’nın yaptığı açıklamada, siyasi eşitlik unsurunda ısrarcı olduğunu, Özersay’ın ise “ortak vizyonun mevcut olmadığını” söylediğini yazdı. Diğer gazeteler ise Akıncı ve Özersay’ın açıklamalarını şu başlıklarla yansıttılar: Haravgi: “Siyasi Eşitlik BM Belgelerinde – Akıncı: Azınlık Değiliz – Özersay Referans Şartları Belgesinin Yakın Zamanda Hazır Olacağını Düşünmüyor”. Alithia: “Referans Şartları Havaya Uçtu – Mustafa Akıncı ve Kudret Özersay Uzlaşı Olacağı konusunda Kötümser”. Fileleftheros: “Akıncı’dan Yüksek Tonlar”. (TAK)

Benzer haberler

Featured
İŞAD "Çok katlı binalar yangın güvenliği açısından denetlenmeli" 2026-07-07 11:01:58 NATO Ankara Zirvesi, Savunma Sanayii Forumu ile başladı 2026-07-07 10:42:50 Petrol fiyatlarında son durum (7 Temmuz 2026) 2026-07-07 10:38:26 Çin'in Hubey eyaletindeki fırtına ve kasırga nedeniyle 11 kişi öldü 2026-07-07 10:18:25 Küresel piyasalar Orta Doğu tedirginliğiyle yönleniyor 2026-07-07 10:14:43 Bir ülke karanlığa gömüldü, milyonlarca insan elektriksiz kaldı 2026-07-07 09:39:35 Muhaceret Affı başvuruları sona eriyor 2026-07-07 09:32:00 Venezuela'da can kaybı 3 bin 500'ü aştı 2026-07-07 09:13:07 Hürmüz'de tansiyon yeniden yükseldi 2026-07-07 08:55:48