LTB, 6 günde 287 iş yerini denetledi

Voice Kıbrıs Haber
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) iş yerlerine yönelik denetimleri kapsamında Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ile Zabıta Şubesi ekipleri 287 iş yerini denetledi.
Belediye’den verilen bilgiye göre, Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri 30 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında 173 iş yerini denetlerken, Zabıta Şubesi ekipleri ise 30 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında 114 iş yerini denetledi.
Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararlara uygun olarak maske, mesafe, hijyen uygulamaları, çalışan ve müşterilerin PCR testleri, sağlık karneleri, iş yeri izinleri kuralların kontrol edildiği denetimler sırasında, 1 iş yerinden uygun koşullarda muhafaza edilmeyen 3 birim ürün müsadere edildi.
Denetlenen İşyerleri niteliklerine göre şu şekilde:
“10 bar, 41 restoran, 1 kahve imalatı, 11 kuaför/güzellik /berber salonu, 2 bet ofis, 55 market, 1 eğitim merkezi, 9 benzin istasyonu, 1 yaşlı bakım evi, 7 off licence, 2 şarküteri, 1 baklava salonu, 4 unlu mamul imalatı, 1 baklava salonu, 6 meyhane, 3 gıda deposu, 1 su otomatı, 1 fırın, 16 kafe.”
Yurttaşların, Alo 185 çözüm hattını arayarak, kurallara uymayan işletmeleri, karşılaştıkları olumsuzlukları ve şikâyetlerini iletebileceği bildirildi.
TAK
Benzer haberler
Featured
Küresel piyasalarda dolar fırtınası
Soma'daki maden ocağında meydana gelen göçükte can kaybı 5’e yükseldi
Döviz kurlarında son durum (2 Ekim 2026)
Uzaydayken 3'üncü kez baba olacak
Altın piyasalarında gerileme derinleşiyor
Bugün hava nasıl olacak? (2 Ekim 2026)
NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor
ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı
Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli



