Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Londra dışı şehirlerde ortalama konut kirası ilk kez bin sterlini aştı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Londra dışı şehirlerde ortalama konut kirası ilk kez bin sterlini aştı

İngiltere'de Londra dışındaki şehirlerde ortalama konut kirası nisanda ilk kez 1.000 sterlini aştı.

İngiltere merkezli emlak şirketi Hamptons'ın analizine göre, nisanda ülkede başkent haricindeki şehirlerde kira fiyatları salgın öncesi seviyesine göre ortalama yüzde 26, yıllık bazda ise yüzde 7,8 artış gösterdi.

Yüksek enflasyon nedeniyle görülen bu artışla, Londra dışındaki şehirlerde ortalama konut kirası nisanda ilk kez 1.000 sterlinin üzerine çıktı.

Ülke çapında ise ortalama kira fiyatları salgın öncesine göre yüzde 25, yıllık bazda yüzde 11,1 artışla 1.249 sterlin oldu.

Londra'da ortalama kira fiyatları nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,2 yükselerek 2 bin 210 sterline çıktı. Londra'nın merkezi bölgelerinde ise ortalama kira fiyatı 3 bin 138 sterlin olarak hesaplandı.

İngiltere'de enflasyon martta yüzde 10,1 olmuştu. Gıda enflasyonu ise yüzde 19,1 ile 46 yılın en yüksek seviyesini görmüştü.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçen hafta enflasyonun yüzde 2 hedef seviyesine düşürülebilmesi amacıyla politika faizini üst üste 12'inci kez artırarak, yüzde 4,25'ten yüzde 4,50'ye yükseltmişti.

Benzer haberler

Dünya
Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak 2026-06-20 21:27:00 Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti 2026-06-20 21:19:00 Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor 2026-06-20 20:23:00 Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi 2026-06-20 20:14:00 İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı 2026-06-20 19:42:00 Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" 2026-06-20 19:33:00 İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" 2026-06-20 18:35:00 Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi 2026-06-20 14:49:00 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi 2026-06-20 14:32:00