Liderler bir araya geliyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs sorununa çözüm bulunması amacıyla liderler düzeyinde yürütülen müzakerelere yarın devam ediliyor.
Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis, yarın saat 11.00’de görüşecek.
Ara bölgede BM tarafından müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak görüşmede, sürecin bundan sonraki adımlarının planlanması bekleniyor.
Liderler, son olarak 26 Ocak’ta görüşmüştü.
Mustafa Akıncı, Perşembe günkü görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Cenevre Konferansı’nın da 50 yıllık müzakere gibi ucu açık, ilanihaye devam edecek bir süreç olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayarak, “Böyle bir şey olamaz. Kimsede böyle bir niyet yoktur.
Konferansın siyasi düzeydeki devamının tarihinin belirlenmesi için BM’nin hem iki tarafla, hem de 3 garantör ülkeyle çalışmalarını yapması gerekiyor” demişti.
Akıncı, müzakerelerde sonuç alınabilecek noktada olunduğunu kaydederek, “Bu kadar emeği heba etmemeliyiz. Herkes elini taşın altına koymalı” ifadesini de kullanmıştı.
Öte yandan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, yarınki liderler görüşmesi öncesinde bugün saat 12.00’de Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşecek.
Kaynak: TAK
Benzer haberler
Featured
Rusya’nın iki bölgesinde daha akaryakıt satışına kısıtlama getirildi
ABD-İran arasında nükleer denetim ve Hürmüz Boğazı gerilimi
Fransa, tarihinin en sıcak gününü geçirdi
Döviz kurlarında son durum (24 Haziran 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (24 Haziran 2026)
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim"
DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor"
Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti
Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı!



