Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Petrol piyasasında ibre değişti Yerel seçim süreci başladı, seçim yasakları yürürlükte… DAÜ VYK'daki görev değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı Bakanlar Kurulu bir dizi görevden alma ve atamalar gerçekleştirdi Liderler 13 Ekim'de görüşecek Gemi faciasında kayıp olan bir naaşa daha ulaşıldı Altın fiyatlarında son durum: Güne düşüşle başladı Arjantin'in efsanesi Messi, milli takıma veda etti ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu Küresel piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı Üsküdar'da yolcu vapuru tarihi yalıya çarptı Kıb-Tek, El-Sen’i grevi sonlandırmaya davet etti Döviz kurlarında son durum (7 Ekim 2026) 1950'den bu yana görülen en büyük El Nino'nun daha şiddetlisi geliyor Bugün hava nasıl olacak? (7 Ekim 2026) EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) Petrol piyasasında ibre değişti Yerel seçim süreci başladı, seçim yasakları yürürlükte… DAÜ VYK'daki görev değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı Bakanlar Kurulu bir dizi görevden alma ve atamalar gerçekleştirdi Liderler 13 Ekim'de görüşecek Gemi faciasında kayıp olan bir naaşa daha ulaşıldı Altın fiyatlarında son durum: Güne düşüşle başladı Arjantin'in efsanesi Messi, milli takıma veda etti ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu Küresel piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı Üsküdar'da yolcu vapuru tarihi yalıya çarptı Kıb-Tek, El-Sen’i grevi sonlandırmaya davet etti Döviz kurlarında son durum (7 Ekim 2026) 1950'den bu yana görülen en büyük El Nino'nun daha şiddetlisi geliyor Bugün hava nasıl olacak? (7 Ekim 2026) EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Libyalı taraflardan ateşkes kararı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Libyalı taraflardan ateşkes kararı
Reklam

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libyalı tarafların, 12 Ocak'ta başlayan ateşkesin devam etmesinin önemli olduğu konusunda mutabık kaldığını duyurdu.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 3 Şubat'ta başlayan ve 5 üyesinin uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), diğer 5 üyenin de Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grup tarafından belirlendiği 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarının ilk turu sona erdi. UNSMIL tarafından toplantıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, tarafların, 12 Ocak'ta başlayan ateşkesin devam etmesinin önemli olduğu konusunda mutabık kaldığı ifade edildi. Taraflar ayrıca, ülkenin egemenliğinin ve bütünlüğünün korunmasına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğu, ülkeyle ilgili alınacak kararların dış güçlerin eline bırakılmaması, paralı askerlerin Libya topraklarından çıkarılması, terör gruplarıyla savaşa devam edilmesi ve iç göçmenlerin evlerine dönmesi konusunda da mutabık kaldı. Açıklamaya göre, UNSMIL, Libyalı taraflara Cenevre'ye gelmelerinden ve söz konusu toplantıya iştirak etmelerinden ötürü teşekkür etti. UNSMIL, tarafların müzakerelerin devam etmesi konusunda anlaşması üzerine bir sonraki toplantının 18 Şubat'ta yapılması teklifinde bulundu. Libya üzerine 19 Ocak’ta Berlin’de düzenlenen konferansta, uluslararası meşruiyete sahip UMH ve Hafter tarafından beşer askeri temsilcinin BM himayesinde kalıcı ateşkesi görüşmek üzere bir araya gelmeleri kararlaştırılmıştı. (NTV)

Benzer haberler

Dünya
ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu 7 Eki 2026 09:46 1950'den bu yana görülen en büyük El Nino'nun daha şiddetlisi geliyor 7 Eki 2026 07:56 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu 6 Eki 2026 22:05 Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi 6 Eki 2026 21:58 Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı 6 Eki 2026 15:10 Nijerya'da askeri uçak kazası nedeniyle 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi 6 Eki 2026 09:40 Sibirya’da gizemli zatürre vakasının temaslılarında COVID-19 ve rinovirüs çıktı 6 Eki 2026 09:05 Rusya'da veba araştırmacısının şüpheli ölümü ABD'yi alarma geçirdi 6 Eki 2026 08:32 2026 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu 5 Eki 2026 22:03