Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Amsterdam’da dördüncü “Kırmızı Çizgi” gösterisine 200 binden fazla kişi katıldı Erakçi "Şimdi seçim yapma sırası Beyaz Saray'da" Kışın etkisini artırdığı Gazze'de insani felaket derinleşiyor Mısır'daki tren kazasında bilanço ağırlaştı: En az 7 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı ABD'nin seçim haftasında altın yükselişe geçerken Brent petrol geriledi İran Devrim Muhafızlarından Hürmüz Boğazı uyarısı: Mayınlar bekliyor KTTB'den Kıbrıslı liderlere çağrı "Barış, çözüm ve birleşik bir Kıbrıs için cesur olun" Mısır'daki tren kazasında çok sayıda kişi yaralandı “Bi’ Hareketine Bakar” etkinliği Kızılbaş Park’ta yapıldı Erdoğan “Kardeşliğimizi zayıflatmak isteyenler emellerine asla ulaşamayacaktır” Memduh Erdal hayatını kaybetti KTOEÖS yarın öğleden sonra İskele merkez ve çevre okullarında grevde olacak Güney Kıbrıs Sinirlioğlu’na karşı kampanya başlattı 16. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi bugün yapılıyor Üç örgütten açıklama “Hiçbir beden toplumsal normlara uymak adına değiştirilmek zorunda değildir” Öztürkler “Türkiye ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hakları tartışma konusu olamaz” Kathimerini “Türkiye Kıbrıs sorununa çizgiyi çekti...İki devlet” Güney Kıbrıs AB-Türkiye yakınlaşmasından endişeli Holguin “İlerlemenin önündeki en büyük engel iç siyaset ve seçimler” İKD 15. Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu Amsterdam’da dördüncü “Kırmızı Çizgi” gösterisine 200 binden fazla kişi katıldı Erakçi "Şimdi seçim yapma sırası Beyaz Saray'da" Kışın etkisini artırdığı Gazze'de insani felaket derinleşiyor Mısır'daki tren kazasında bilanço ağırlaştı: En az 7 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı ABD'nin seçim haftasında altın yükselişe geçerken Brent petrol geriledi İran Devrim Muhafızlarından Hürmüz Boğazı uyarısı: Mayınlar bekliyor KTTB'den Kıbrıslı liderlere çağrı "Barış, çözüm ve birleşik bir Kıbrıs için cesur olun" Mısır'daki tren kazasında çok sayıda kişi yaralandı “Bi’ Hareketine Bakar” etkinliği Kızılbaş Park’ta yapıldı Erdoğan “Kardeşliğimizi zayıflatmak isteyenler emellerine asla ulaşamayacaktır” Memduh Erdal hayatını kaybetti KTOEÖS yarın öğleden sonra İskele merkez ve çevre okullarında grevde olacak Güney Kıbrıs Sinirlioğlu’na karşı kampanya başlattı 16. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi bugün yapılıyor Üç örgütten açıklama “Hiçbir beden toplumsal normlara uymak adına değiştirilmek zorunda değildir” Öztürkler “Türkiye ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hakları tartışma konusu olamaz” Kathimerini “Türkiye Kıbrıs sorununa çizgiyi çekti...İki devlet” Güney Kıbrıs AB-Türkiye yakınlaşmasından endişeli Holguin “İlerlemenin önündeki en büyük engel iç siyaset ve seçimler” İKD 15. Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Leymosunlular, Karaoğlanoğlu Antis Halk Plajı'nda buluştu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Leymosunlular, Karaoğlanoğlu Antis Halk Plajı'nda buluştu
Reklam

Leymosun Kültür Vakfı ile Girne Belediyesi iş birliğinde bu yıl 11'incisi düzenlenen ‘Leymosunlular Buluşması’, Karaoğlanoğlu Antis Halk Plajı'nda yoğun katılımla gerçekleşti.

"Köklerimizde Leymosun, Yüreğimizde Birlik" sloganıyla düzenlenen etkinlik, farklı kuşaklardan Leymosunluları bir araya getirerek birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirirken, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ve Leymosun Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Çatalköy - Esentepe Belediyesi Nostalji Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Retro Çalgıcıları seslendirdikleri eserlerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Tombala ve piyango çekilişlerinin de gerçekleştirildiği etkinlikte, sosyal sorumluluk kapsamında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Servisi ile Diyaliz Bölümü'nün ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla bağış kampanyası düzenlendi.

Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, birlik, dayanışma ve kültürel mirasın yaşatılması adına anlamlı bir buluşma olarak hafızalarda yer aldı.

ŞENKUL: “LEYMOSUNLULAR GÜÇLÜ DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ, YAŞAM SEVİNCİ, HOŞGÖRÜSÜ VE MODERN YAŞAM ANLAYIŞIYLA KENTE ÖNEMLİ DEĞERLER KATTI.”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul konuşmasında Girne'nin geçmişten bugüne önemli ölçüde Leymosun'dan göç eden ailelerin yerleştiği bir kent olduğunu vurgulayarak, Leymosun kültürü ve dayanışma ruhunun yaşatılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu doğrultuda özveriyle çalışmalarını sürdüren Leymosun Kültür Vakfı'nın desteklenmesi gerektiğini belirten Şenkul, Girne Belediyesi olarak vakfın faaliyetlerine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Leymosunluların güçlü dayanışma kültürü, yaşam sevinci, hoşgörüsü ve modern yaşam anlayışıyla kente önemli değerler kattığını dile getiren Şenkul, hızla büyüyen şehir yapısı içerisinde sevgi, saygı ve dayanışmanın her zamankinden daha fazla önem kazandığını vurguladı.

Konuşmasında Antis Halk Plajı'nın yılın her döneminde vatandaşların buluşma noktası olduğunu ifade eden Şenkul, etkinlik gecesinde plajın adeta "Leymosun Denizi"ne dönüştüğünü belirterek tüm vatandaşları hem Leymosun Kültür Vakfı'na destek vermeye hem de Antis Halk Plajı'nı ziyaret etmeye davet etti.

RASIMOĞLU: “TÜM LEYMOSUNLULARI BİR ARAYA GETİRİYORUZ.”

Etkinliğin açılışında konuşan Leymosun Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu, vakfın kuruluşundan bu yana Leymosun kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 2012 yılından itibaren tüm Leymosunluları bir araya getiren etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Rasımoğlu, Leymosun kültürüne ilişkin kitapların yayımlanmasına katkı sağladıklarını, herse geceleri, Limasol gezileri ve çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rasımoğlu ayrıca, Limasol'daki şehitliğin 2017 yılında vakıf tarafından yeniden düzenlendiğini hatırlatarak, organizasyona katkı sağlayan başta Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul olmak üzere Girne Belediyesi'ne, sponsorlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmanın ardından Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'a, etkinliğe verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Benzer haberler

Featured
Amsterdam’da dördüncü “Kırmızı Çizgi” gösterisine 200 binden fazla kişi katıldı 8 Kas 2026 21:21 Erakçi "Şimdi seçim yapma sırası Beyaz Saray'da" 8 Kas 2026 21:07 Kışın etkisini artırdığı Gazze'de insani felaket derinleşiyor 8 Kas 2026 20:53 Mısır'daki tren kazasında bilanço ağırlaştı: En az 7 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı 8 Kas 2026 19:55 ABD'nin seçim haftasında altın yükselişe geçerken Brent petrol geriledi 8 Kas 2026 19:49 İran Devrim Muhafızlarından Hürmüz Boğazı uyarısı: Mayınlar bekliyor 8 Kas 2026 19:42 KTTB'den Kıbrıslı liderlere çağrı "Barış, çözüm ve birleşik bir Kıbrıs için cesur olun" 8 Kas 2026 19:20 Mısır'daki tren kazasında çok sayıda kişi yaralandı 8 Kas 2026 18:51 “Bi’ Hareketine Bakar” etkinliği Kızılbaş Park’ta yapıldı 8 Kas 2026 18:39