Leyen, Güney Kıbrıs’a 2,5 milyar Euro verileceğini açıkladı

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, yeşil ekonomiye geçiş için Güney Kıbrıs’a 2,5 milyar Euro verileceğini açıkladı.
Fileleftheros söyleşiyi “Kıbrıs İklim Değişikliğinde Baş Aktör… Ursula Van Der Leyen: NextGenerationEU Kalkınma, Derinlemesine İyileşme Sağlayacak ve Kıbrıs Ekonomisinin Şeklini Değiştirecek Sağlam, Kapsamlı Bir Plan” başlık ve spotlarıyla aktardı.
Gazeteye göre yeni tip koronavirüs pandemisi öncesinde gidilen yola geri dönülemeyeceğine Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın tam da ihtiyaç duyulan yeni kalkınma planı olduğuna işaret eden Leyen “Bir yol haritası belirledik ve uygulamak için kaynaklarımız da var” dedi
Leyen, şunları ekledi:
“Her üye devlet yeşil dönüşümü başarabilmek için benzeri görülmemiş düzeyde ödenek alacak. Örneğin Kıbrıs, diğer fonlar da dahil, Avrupa bütçesinden 2 milyar 500 milyon Euro alacak. Bu ödenek Kıbrıs ekonomisinin daha yeşil olması ve karbon bağımlılığının azaltılması için gerekli değişiklikleri mümkün kılacak. Kıbrıs’ta NextGenerationEU kaynaklarının yüzde 41’i enerji yeterliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları yatırımları gibi iklim hedeflerimizi destekleyecek.”
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Ekonomi
Altın 7 bin liraya dayandı: Kar satışları başladı
Döviz kurlarında son durum (20 Ağustos 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026)
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi
Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı
Güney Kıbrıs'ın video oyunları sektöründeki geliri 3,2 milyar euroyu geçti
Petrol fiyatları güne 91,57 dolardan başladı
Borsa güne yüzde 0,17 düşüşle başladı
Küresel piyasalar, tahvil piyasasındaki satış baskısı ve teknoloji hisselerindeki düşüşle negatif seyrediyor


