Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Letimbiotis “Tescilli ve tartışılmaz egemenlik haklarımız var”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Letimbiotis “Tescilli ve tartışılmaz egemenlik haklarımız var”

Kıbrıs Rum yönetimi, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olarak “tescilli ve tartışılmaz egemenlik hakları bulunduğunu” öne sürdü, Türkiye’yi “sözde değil pratikte saygı göstermeye” çağırdı.

Haravgi’nin haberine göre, Kıbrıslı Rum sözcü Konstantinos Letimbiotis dün Holguin-Hristodulidis görüşmesi sonrasında basına yaptığı açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Doğu Akdeniz’de egemenlik hakkı ihlalleri hakkındaki açıklamasını da değerlendirdi.

Fidan’ın açıklamasını “çelişkili” bulduğunu söyleyen Letimbiotis Güney Kıbrıs’ın “AB’ye tam üye bir devlet olarak tescilli ve tartışılmaz egemenlik hakları bulunduğunu” öne sürdü. Letimbiotis Türkiye’yi “uluslararası hukuka ve komşularının haklarına saygı duyduğunu sözde değil pratikte göstermeye” çağırdı.

Benzer haberler

Featured
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) 2026-06-30 08:28:41 En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) 2026-06-30 08:24:17 ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu 2026-06-29 22:42:13 KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi 2026-06-29 22:38:13 Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor 2026-06-29 22:34:07 Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" 2026-06-29 22:30:32 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) 2026-06-29 22:13:01 KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" 2026-06-29 21:55:15 Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi 2026-06-29 21:49:39