Letimbiotis "Kıbrıs sorununun özünün görüşülmesini hedeflemeyi sürdürüyor"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs sorununun özünün görüşülmesini hedeflemeyi sürdürdüğünü, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis arasında düzenli gerçekleştirilen görüşmelerin Kıbrıs Rum tarafının diyalog kanallarının açık tutulması yönündeki samimi niyetini ortaya koyduğunu öne sürdü.
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis'in 8 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Khassim Diagne’nin ofisinde görüşeceği bugün Kıbrıs Rum basınında yer aldı.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in dün Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayında gazetecilere yaptığı açıklamada liderlerin görüşmesini duyurduğunu yazdılar.
Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs sorununun özünün görüşülmesini hedeflemeyi sürdürdüğünü, Erhürman ile Hristodulidis arasında düzenli gerçekleştirilen bu görüşmelerin ise Kıbrıs Rum tarafının, diyalog kanallarının açık tutulması yönündeki samimi niyetini ortaya koyduğunu öne süren Letimbiotis, BM Genel Sekreterinin girişiminin ise Hristodulidis’le Mayıs ayında Brüksel’de gerçekleştirdiği görüşme sonrasında başladığı iddiasında bulundu.
Letimbiotis, Hristodulidis için Kıbrıs sorununun çözümünün en önemli önceliklerden biri olduğunu öne sürerek çözüm müzakerelerinin kaldığı yerden, BM çerçevesi ve Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları temelinde yeniden başlamasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Benzer haberler
Featured
Neil Young Trump'a dava açtı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026)
Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu
Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı
UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı
Borsa günü yatay seyirle tamamladı
Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir”
UBP 50 milletvekili adayını açıkladı
Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak”




