Lefkoşa Ve Girne Mahkemeleri'nde Grev
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), mahkemelerde odacı eksikliği bulunduğu gerekçesiyle bugün Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemeleri’nde tam gün uyarı grevi yapıyor.
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ile KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde grevle ilgili basın açıklamalarda bulundu.
BARÇIN
Devrim Barçın, konuşmasında, mahkemelerde ciddi bir odacı eksikliği yaşandığına dikkat çekti. Mahkemelerdeki dava sayısı artarken odacı sayısındaki eksikliğin giderilmemesinin durumu daha da kötüleştirdiğini dile getiren Barçın, Adli Yıl açılışında Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’in de bu duruma işaret ettiğini hatırlattı.
Hükümeti bu sorunu çözmeye çağıran Barçın, aksi halde grevlerin devam edeceğini ve ileriki günlerde mahkemelerde yaşanacak sorunların sorumlusunun hükümet olacağını kaydetti.
DİLEK
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ise bu konuda uzun süredir girişim başlatıldığını ancak hükümetin konuya duyarsız kaldığını söyledi.
Kendilerine sorunun çözüleceği sözünün verildiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini dile getiren Dilek, bu durum nedeniyle mahkemelerin de verimsiz hale geldiğini kaydetti.
Odacıların dayanacak gücü kalmadığını ifade eden Dilek, Araç Kayıt Dairesi’nde yaptıkları grev sonrası sonuç aldıklarını hatırlatarak, bu grevin ardından da sonuç almayı beklediklerini ifade etti.
Personel sorununun çözülmemesi halinde grevlerin devam edeceğini söyleyen Dilek, hükümete uzlaşı çağrısında bulundu.
kaynak: tak Benzer haberler
Kıbrıs
Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor”
Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi"
Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır”
CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı
İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı"
KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi
Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor"
Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır”
Kıb-Tek hurda satış ihalesi tamamlandı



