Lefkoşa Gençlik Derneği “Okullarda şeffaf denetim mekanizmaları şart”

Voice Kıbrıs Haber
Bir okulda öğrenci istismarıyla ilgili basına yansıyan haberler üzerine Lefkoşa Gençlik Derneği Yürütme Kurulu adına yazılı açıklama yapıldı.
Eğitim kurumlarında görev alacak bireylerin seçiminde her açıdan titiz davranılması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Okullarda etkili, ulaşılabilir ve şeffaf şekilde işleyen, hem öğrencinin hem de öğretmenin haklarını koruyan denetim ve şikâyet mekanizmalarının bulunması büyük bir gerekliliktir.” denildi.
Olası ihmal ve istismar durumlarında çocukların, ailelerin ve eğitim çalışanlarının güvenle başvurabileceği sistemlerin varlığının benzeri olayların önlenmesinde önemli rol oynadığı belirtilen açıklamada, çocukların korku, baskı ve travmayla değil; sevgi, güven ve huzur içerisinde yaşaması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, “Hiçbir çocuk eğitim aldığı yerde tedirgin olmamalı, hiçbir aile çocuğunu okula gönderirken endişe duymamalıdır.” ifadelerine yer verildi.
Çocukların yaşama, korunma ve sağlıklı bir ortamda büyüme haklarının ihlali karşısında sessiz kalmanın suça ortak olmak anlamına geldiği belirtilen açıklamada, Lefkoşa Gençlik Derneği’nin yaşanan olayları en güçlü şekilde kınadığı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, çocukların hayatında derin izler bırakan bu tür olayların üzerinin örtülmesine, normalleştirilmesine veya geciktirilmesine asla izin verilmemesi gerektiği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Ülkemizin sevilen sanatçılarından Mehmet Can hayatını kaybetti
Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı
Fenerbahçe 8 fark attı, kulüp tarihinde bir ilk yaşandı
Pakistan’da tutuklu eski Başbakan Khan’ın kardeşi gözaltına alındı
Trump "Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak"
İtalya hükümeti, yabancı öğrenci sayısı ve başörtüsü yasağı için yasa tasarısı hazırlıyor
Robotlar için ambulans gerçek oldu
Sisi'den ABD-İran krizinin sona erdirilmesi için kapsamlı anlaşma çağrısı
Tatlısu Harnup Festivali'nde Sembolik Plaj Güreşleri yapıldı



