Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Akansoy “Anlaşma adadaki istikrarı tehdit ediyor” Şahali “İzaha muhtaç siyasi atamalarla devlet yönetimi sürdürülemez” Dört ayrı bölgede yangın: Evler ve tarım alanları zarar gördü Kürşat'tan Çavuş'a “Ben söylerim tamburam ne çalar" Tedbirsiz yakılan ateş, 3 dönümlük alanı kül etti! Kaza yapıp yaralanan sürücü alkol testini reddedince tutuklandı! İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” Nöbetçi eczaneler (9 Haziran 2026) EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Akansoy “Anlaşma adadaki istikrarı tehdit ediyor” Şahali “İzaha muhtaç siyasi atamalarla devlet yönetimi sürdürülemez” Dört ayrı bölgede yangın: Evler ve tarım alanları zarar gördü Kürşat'tan Çavuş'a “Ben söylerim tamburam ne çalar" Tedbirsiz yakılan ateş, 3 dönümlük alanı kül etti! Kaza yapıp yaralanan sürücü alkol testini reddedince tutuklandı! İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” Nöbetçi eczaneler (9 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Lefkoşa FIR Hattı haberiyle ilgili açıklama yapıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Lefkoşa FIR Hattı haberiyle ilgili açıklama yapıldı

Kıbrıs Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın, Rum basınına dün yansıyan, “Lefkoşa FIR Hattı”nın bir kısmının idaresinin Eurocontrol veya İsrail aracılığıyla gerçekleştirilmesi konusunda ciddi bir tehlike bulunduğuna dair haberle ilgili açıklama yaptığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, bakanlıktan yapılan açıklamada, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin, Eurocontrol ve İsrail Sivil Havacılık İdaresi ile İsrail’in “Lefkoşa FIR Hattı” içerisinde yaşadığı gecikmelerle ilgili ciddi sorunun aşılması için müzakere ettiğinin dolaylı olarak doğrulandığını yazdı. Habere göre açıklamada, Kıbrıs Cumhuriyeti Sivil Havacılık Dairesi ile İsrail’deki denginin arasındaki ezeli işbirliği çerçevesinde, “Tel Aviv FIR Hattı”nda, İsrail’den yurtdışına ve yurtdışından İsrail’e yönelik hava trafiğinin idare edilmesini hedefleyen bir düzenleme yapıldığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “Tel Aviv FIR Hattı” içerisinde yapılacak düzenlemenin, kaçınılmaz olarak “Lefkoşa FIR Hattı”nın güney bölümünü de etkilediği ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin, gerek İsrail, gerekse Eurocontrol ile konuyla ilgili temas halinde bulunduğu ifade edildi. Öte yandan Politis gazetesi ise, Kıbrıs Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndaki bazı kaynakların gazeteye yaptıkları açıklamada, ilgili haberin “talihsiz bir haber” olduğunu ve bazı Kıbrıs Cumhuriyeti Sivil Havacılık Dairesi çalışanları tarafından, Kıbrıs Cumhuriyeti Sivil Havacılık Dairesi’nin devlet şirketine dönüştürülmesi için yapılan baskının sonucu olarak ortaya çıktığının tahmin edildiğini açıkladığını yazdı. Habere göre aynı kaynaklar, bugüne kadar İsrail’den “Lefkoşa FIR Hattı”nın bir kısmının idaresinin devredilmesi gibi bir talebin gelmediğini ve böyle bir talep gelse bile, bunun Eurocontrol aracılığıyla değil, ICAΟ aracılığıyla olacağını kaydetti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” 2026-06-09 20:08:00 Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" 2026-06-09 19:58:00 Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde 2026-06-09 19:53:00 Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı 2026-06-09 19:48:00 TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek 2026-06-09 19:39:00 Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak 2026-06-09 19:21:00 Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” 2026-06-09 19:11:00 TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" 2026-06-09 19:06:00 ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor 2026-06-09 18:45:00