Lefkoşa Başkent Lions Kulübü ve Diyabet Derneği kan şekeri ölçümü faaliyeti gerçekleştirdi

Voice Kıbrıs Haber
Lefkoşa Başkent Lions Kulübü, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ile birlikte Kasım Diyabet farkındalık ayı nedeniyle, halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla dün Lefkoşa Belediyesi Açık Pazarında Şeker ölçümü faaliyeti gerçekleştirdi.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, etkinlikte, diyabet hakkında hazırlanan bilgilendirici bröşür külüp üyeleri tarafından dağıtıldı.
Etkinlikte 160 kişiye yapılan testler sonucu bazı vatandaşlar insülin değerlerinin yüksek olduğunun tespit edildiği ve uyarıldığı kaydedildi.
Etkinlik sonunda Lefkoşa Başkent Lions Kulübü Başkanı Ln Berna Özdoğa ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca geleceği diyabetten koumak ve Diyabet konusunda farkındalık yaratma, daha geniş kitleleri bilgilendirmek için faaliyetlerinin gelecek haftada devam edeceğini belirttti.
TAK
Benzer haberler
Featured
Kar-İş taşımacılıkta karar ve takvim istedi
Menelau “Kıbrıs Rum tarafı meselenin müzakere konusuna dönüşmesini istemiyor”
Ara bölgede Uluslararası Barış Günü etkinlikleri düzenlenecek
Ağrotur sakinleri bölgeye yeni anten kurulmasını protesto etti
Kıbrıs Türk Sanatçılar, Müzisyenler ve Sahne Emekçileri Sendikası kuruluyor
Muhasebe ve Denetim alanında Ankara’da gerçekleştirilen temaslar Maliye Bakanı Berova’ya sunuldu
Gazimağusa'da bazı güzergahlar trafiğe kapatılacak
“Cumhurbaşkanlığı Harmoni Koro ve Orkestrası” başvuruları devam ediyor
Kaza Mahkemesi’ne yeni atamalar yapıldı


