Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği “Gemikonağı’nda lağım suları çevreyi kirletiyor… Acil çözüm gerekli”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği “Gemikonağı’nda lağım suları çevreyi kirletiyor… Acil çözüm gerekli”

Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği, Gemikonağı’nda lağım sularının çevreyi kirlettiğine dikkat çekerek, acil çözüm çağrısında bulundu.

Dernek’ten yapılan açıklamada, kendilerine gelen şikayetler üzerine bölgede bulunan Tüfekçi Siteleri’nde inceleme yaptıkları kaydedilerek, lağım sularının kontrolsüz bir şekilde dereye aktığı tespitinde bulundukları belirtildi. Bu durumun su kalitesinin yanında çevre estetiğini etkilediği ve koku yarattığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İncelemelerde, sitelerden dereye doğru uzanan plastik bir borunun varlığı tespit edildi. Ancak, çevreye yayılan sorunun tam olarak bu borudan kaynaklanıp kaynaklanmadığı henüz netlik kazanmadı. Bu belirsizlik, çözüm için daha kapsamlı bir araştırmayı ve yetkililerin hızla müdahale etmesini gerektiriyor.”

Açıklamada, bu durumun Lefke Çevre Dairesi’nin dikkatine de sunulduğuna işaret edilerek, sorunun bir an önce çözülmesi ve benzer olayların yaşanmaması adına daha etkili denetimler yapılması talep edildi.

Benzer haberler

Featured
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) 2026-06-30 08:28:41 En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) 2026-06-30 08:24:17 ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu 2026-06-29 22:42:13 KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi 2026-06-29 22:38:13 Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor 2026-06-29 22:34:07 Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" 2026-06-29 22:30:32 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) 2026-06-29 22:13:01 KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" 2026-06-29 21:55:15 Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi 2026-06-29 21:49:39