Ledra Palas'ta Eylem Olacak: 'Artık yeter'

Voice Kıbrıs Haber
Rum Lider Nikos Anastasiades ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, bu akşam gerçekleştirecekleri yemek sırasında, iki toplumlu Barış – Birleşik Kıbrıs Girişimi, Ledra Palas dışında, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesini sağlayacak bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelerin yeniden başlaması hedefiyle bir etkinlik gerçekleştirecek.
KHA`ya ulaşan bilgilere göre, etkinliğe katılacak olanlar, yemekten yarım saat önce, yani saat 19:00 civarında iki lideri kabul etmek amacıyla, Ledra Palas dışında toplanarak, sloganlar bağıracaklar ve Türkçe-Rumca “Hemen çözüm”. “Artık yeter” ve “İlerliyoruz” yazan pankartlar taşıyacaklar.
Elde edilen bilgilere göre, Girişim, Sayın Anastasiades ve Sayın Akıncı`ya, sosyal yemekte bir araya gelen liderlere hoş geldiniz diyen ve Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini bildirin, bir muhtıra sunmak amacıyla BM`den, Girişim temsilcilerinin Ledra Palas`a girmelerine izin verilmesini istedi.
BM, bunun sadece, iki liderin kabul etmesi durumunda yapılabileceği konusunda Girişimi bilgilendirdi. Aksi takdirde muhtıra, daha sonra iki lidere okunması amacıyla BM`e verilecek.
Girişim üyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, örgüt, çabaları destekleyen herkese bu barış etkinliğine katılma çağrısında bulundu.
Kıbrıs Haber Ajansı
Benzer haberler
Featured
Dinçyürek “Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet asla kabul edilemez”
Kıbrıslıların yerlerinden edinmesini konu “DISPLACED” belgeseli YouTube’da yayımlandı
Kombos-Erakçi görüşmesinden "tehdit" çıktı
Japonya'da şirketler aşırı sıcak nedeniyle çalışma saatlerini azaltmaya başladı
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Arif “En kötü senaryolara dahi hazırlandık"
Erdinç Gündüz, adını taşıyan meydanda Sıla 4 şarkılarıyla anıldı
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi
Kathimerini "Guterres GYÖ'ler aracılığıyla konferans talep etti"
Güler "Türkiye ve KKTC'nin güvenliği için askeri hazırlık titizlikle güncelleniyor"


