Lavanta bahçesi oluşturulması için 8 bin fidan
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü, Kurudere’de lavanta bahçesi oluşturulması amacıyla fidan dikimi gerçekleştirdi.
Fidan dikimine Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da katılarak, katkı koydu. Ülkenin birçok bölgesinde küçük gruplar halinde lavanta bahçeleri oluşturması hedefleniyor. Lavanta fidanı dikim etkinliğinin 1. etapı bugün Kurudere bölgesinde 8 bin adet fidan dikimiyle başladı.
Fidan dikimi etkinliğine, bölgedeki belediye çalışanları da katıldı. Etkinliğe Akdoğan, Paşaköy, Serdarlı, Vadili ve Beyarmudu belediyeleri destek verdi.
Geçitköy ve Çamlıbel bölgesinde 2 ve 3’üncü etap lavanta dikim etkinliklerinin ise ileriki tarihlerde yapılması planlanıyor.
(TAK) Benzer haberler
Featured
Avrupa ve İngiltere sahillerinde et yiyen ölümcül bakteri alarmı
Tatar “Kıbrıs’ta çözüm olacaksa ancak iki devletli çözümle mümkün olabilir”
Kadın girişimci, Türkiye'nin desteği ile Karpaz'a lavanta bahçesi kurdu
Hristodulidis hükümeti ile Rum meclisi arasında Rauna krizi
Stefanu "Yeni bir enerji krizi kapıda"
Uzun “Enerji alanında tarihi bir dönüşüm süreci yaşıyoruz”
Trump "İran bana suikast girişiminde bulunursa, ordu İran'ı tamamen yok etmeye hazır"
Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi “AP’nin kararı bizim açımızdan yok hükmündedir”
Eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergi açıldı



