Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Minibüsün çarptığı yaya ağır yaralandı! Japonya'da sarsıntılar sürüyor, 50 kişi yaralandı Trump, Zelenskiy ile Beyaz Saray'da görüştü Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Temmuz 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman, Gutteres ve Hristodulis'in bir araya geldiği akşam yemeği sona erdi Arda’dan Türkiye’deki yeni kulübünde harika başlangıç; Türkiye ikinciliği ve rekor Federal çözüm ve barış talebiyle, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta eş zamanlı eylem düzenlendi Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali başladı Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ve Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis ile akşam yemeğinde bir araya geldi Borsa günü yüzde 0,63 değer kaybederek tamamladı Dikmende çıkan yangında dönümlerce arazi ve ağaçlar zarar gördü Hasipoğlu “Yeni asgari ücret aylık net 61 bin 677 TL olarak kesinleşti” Guterres, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi Çeler “Çözüm beklentisi toplumun tüm kesimlerine yayıldı” İncirli’den Özgür Özel’e tebrik mesajı Kripto para piyasası yılın ikinci yarısına hızlı başlarken gözler ABD'deki "CLARITY Act" sürecinde Konya'da yaklaşık 3 bin 500 yıllık mühür bulundu Ercan Havalimanı yakınlarında yangın meydana geldi! Güney Kıbrıs'ta internet dolandırıcılığ nedeniyle milyonlarca euro ekonomik kayıp Nöbetçi eczaneler (28 Temmuz 2026) Minibüsün çarptığı yaya ağır yaralandı! Japonya'da sarsıntılar sürüyor, 50 kişi yaralandı Trump, Zelenskiy ile Beyaz Saray'da görüştü Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Temmuz 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman, Gutteres ve Hristodulis'in bir araya geldiği akşam yemeği sona erdi Arda’dan Türkiye’deki yeni kulübünde harika başlangıç; Türkiye ikinciliği ve rekor Federal çözüm ve barış talebiyle, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta eş zamanlı eylem düzenlendi Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali başladı Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ve Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis ile akşam yemeğinde bir araya geldi Borsa günü yüzde 0,63 değer kaybederek tamamladı Dikmende çıkan yangında dönümlerce arazi ve ağaçlar zarar gördü Hasipoğlu “Yeni asgari ücret aylık net 61 bin 677 TL olarak kesinleşti” Guterres, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi Çeler “Çözüm beklentisi toplumun tüm kesimlerine yayıldı” İncirli’den Özgür Özel’e tebrik mesajı Kripto para piyasası yılın ikinci yarısına hızlı başlarken gözler ABD'deki "CLARITY Act" sürecinde Konya'da yaklaşık 3 bin 500 yıllık mühür bulundu Ercan Havalimanı yakınlarında yangın meydana geldi! Güney Kıbrıs'ta internet dolandırıcılığ nedeniyle milyonlarca euro ekonomik kayıp Nöbetçi eczaneler (28 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Lakkotripis son kez basın toplantısı düzenledi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Lakkotripis son kez basın toplantısı düzenledi

Görevini bugün yeni Enerji Bakanı Nataşa Pilidu’ya devredecek olan Yogos Lakkotripis dün düzenlediği basın toplantısında, görevi süresince bakanlığının enerji, turizm ticaret gibi konularda gerçekleştirdiği işler hakkında bilgi verdi.

Politis ve diğer gazeteler, görevini bugün yeni Enerji Bakanı Nataşa Pilidu’ya devredecek olan Yorgos Lakkotripis’in dün bir basın toplantısı düzenlediğini ve bakanlığı döneminde hayata geçirilen proje ve yapılan işler hakkında bilgi vererek soruları yanıtladığını yazdılar. Gazete, Lakkotripis’in basın açıklamasında enerji dışında bakanlığının gerçekleştirdiği diğer işlere de odaklanmak istemesine karşın basın mensuplarının buna pek de imkan tanımadığını yazdı. Habere göre soruları yanıtlayan Lakkotripis, Güney Kıbrıs’ın, Doğu Akdeniz’de bir moratoryum ilan etmesinin, gerginliğin azaltılması ve Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin normal seyretmesine katkı koyup koymayacağı şeklindeki bir soruya, böyle bir kararın Güney Kıbrıs’ın enerji alanındaki geleceğinin sona ermesi anlamını taşıyacağını ifade etti. “Eğer şirketlere Kıbrıs sorunu veya Türk kışkırtmaları yüzünden faaliyetlerini durdurmalarını söyleseydik, bu ülkenin her türlü enerji perspektifinin sonu anlamına gelirdi” iddiasında bulunan Lakkotripis, “alacakları bir memorandum kararının Türkiye’nin yasadışı sondajlarını durdurmasını sağlayacağına dair hiçbir göstergenin olmadığını” da savundu. Gazete, Lakkotripis’in, enerji şirketlerinin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki faaliyetlerini dondurmalarının Türkiye’nin yarattığı “gerginlikle” ilişkisini tamamen yok sayma yönüne giderek, şirketlerin faaliyetlerini durdurmalarının sebebinin Korona virüs salgını olduğunu söylediğini aktardı. Lakkotripis, şirketlerin, Mart-Nisan 2021 tarihinde faaliyetlerine yeniden başlayacaklarına dair yazılı bilgi verdiklerini belirttiği açıklamasında, “eğer salgın ve dünya pazarı koşulları izin verirse çalışmalarına yeniden başlayacaklar” şeklinde konuştu. Noble enerji şirketinin, “Afrodit” yatağına ilişkin planlarını yeniden düzenlediğine ilişkin haberlerin sorulması üzerine ise, şirketin bu konu hakkında Rum Enerji Bakanlığı’na resmi bir bildirimde bulunmadığı yanıtını veren Lakkotripis, “Afrodit” yatağı konusunda planlanmış olan bir sonraki önemli adımın, 2021 yılında yapılacak ikinci doğrulama sondajı olduğunu vurguladı. Gazete, Lakkotripis’in söyleşisinin devamında bakanlığının yetkili olduğu iç ve dış ticaret, Hellim ihracatı, tüketicilerin korunması gibi diğer konularda da bilgi aktardığını belirtti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Minibüsün çarptığı yaya ağır yaralandı! 2026-07-28 22:42:28 Japonya'da sarsıntılar sürüyor, 50 kişi yaralandı 2026-07-28 22:07:44 Trump, Zelenskiy ile Beyaz Saray'da görüştü 2026-07-28 21:50:41 Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Temmuz 2026) 2026-07-28 21:42:38 Cumhurbaşkanı Erhürman, Gutteres ve Hristodulis'in bir araya geldiği akşam yemeği sona erdi 2026-07-28 21:21:00 Arda’dan Türkiye’deki yeni kulübünde harika başlangıç; Türkiye ikinciliği ve rekor 2026-07-28 21:14:00 Federal çözüm ve barış talebiyle, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta eş zamanlı eylem düzenlendi 2026-07-28 20:58:21 Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali başladı 2026-07-28 20:30:55 Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ve Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis ile akşam yemeğinde bir araya geldi 2026-07-28 20:05:50