La Casa de Papel gerçek oldu: Almanya'da banka kasası soyuldu!

Voice Kıbrıs Haber
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alan Gelsenkirchen kentinde Noel tatilini fırsat bilen hırsızlar banka kasasını soydu. Soyguncular kasaya ulaşmak için duvarı matkapla deldi.
Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde filmleri aratmayan bir soygun gerçekleşti. Şehirde bulunan tasarruf bankası Noel tatili sırasında soyuldu. Polisin aktardığı bilgilere göre hırsızlar, önce Buer semtindeki bir otoparkın alt katındaki tüneli kullanarak tasarruf bankasının bodrum katına kadar ulaştı, daha sonra ise matkapla duvarı delerek kasaların olduğu bölüme geldi. Kişisel eşyaların ve birikimlerin de saklandığı kasaları açan hırsızlar, çaldıkları paralarla kaçtı.
Profesyonel oldukları belirlenen hırsızların, bankanın kasasına ulaşmak için duvarı deldikleri sırada ortaya çıkan ısı ve tozun yangın alarmını tetikleyebileceğini düşünerek su püskürttükleri öğrenildi.
Gelsenkirchen polisi Alman medyasına yaptığı açıklamada, hırsızların teknik bilgilere sahip olduklarını varsaydıklarını, kullanılan matkap ucunun bir nalburdan alınabilecek türden olmadığını, hırsızlığın Noel tatiline denk getirilmesinin de planlı bir soyguna işaret ettiğini belirtti.
Çalınan pararının miktarı henüz açıklanmamışken hırsızların ne kadar süre bankada durdukları belirsizliğini koruyor. Polis olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı.
Benzer haberler
Dünya
Suudi Arabistan ile Pakistan, karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzaladı
Japonya'da etkili olan Dujuan Tayfunu nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti
ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi
İranlı yetkili, savaş sırasında el konulan ABD ve İsrail gemilerinin "satılacağını" duyurdu
Gök bilimciler ilk kez bir öte gezegenden gelen radyo sinyallerini tespit etti
Beyaz Saray kendi 'Trump TV' kanalını kurdu
İşçiler havaalanında kabloları kesti, yüzlerce uçuş iptal edildi
Dünya'nın en eski hayvan fosillerinden biri Norveç'te bir koyun çiftliğinde bulundu
Trump "Tüm İran'ı havaya uçurabilirim"



