“Kuzey’de yasadışı yatırım amaçlayanlar için güçlü bir mesaj gönderen ilk karar oldu"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum hukukçu Hristos Kliridis, KKTC’deki eski Kıbrıs Rum mallarının gasp edildiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası alan Simon Aykut meselesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Haravgi gazetesine göre hukukçu Kliridis, KKTC’deki Kıbrıs Rum mallarının gasp edilmesine ilişkin karar üretilmesinin uluslararası mesaj gönderdiğini savundu.
Kliridis, bunun; “Kuzey’de yasadışı yatırım amaçlayanlar için güçlü bir mesaj gönderen ilk karar olduğunu” iddia etti.
Bu kararın, Kıbrıs Rum malı üzerine inşa edilen evler veya başka binaların alıcılarının kovuşturulması için yolu açtığını savunan Kliridis, bunun yeni yatırımların yapılması cesaretini de kıracağını iddia etti.
Benzer haberler
Featured
Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı
Kişi “Yurttaşın ihtiyacını siyasi lütuf, kamu malını seçim sermayesi yapmayın”
Gençlik Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na “İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi yenilenmeli”
Borsa günü yüzde 0,56 değer kaybederek tamamladı
KTEZO " Taçoy ile bugün yaptığımız görüşmede kişiye özel uygulama için bu karar alındığı teyit edildi"
Alev Arsal’ın iki kitabı tanıtılacak
Gemi faciası: Arama çalışmalarında bulunan iki naaşın kimliği belirlendi
Yılın 9 ayında ABD borsa endeksleri, altın, gümüş ve bitcoini solladı
Milli Eğitim Bakanlığı ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı



