Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
TCMB faiz kararını açıklayacak Borak "Karpaz'da yapılacak projeler kontrollü ve planlı olmalı" Glapsides'te çevre temizliği ve farkındalık etkinliği düzenlenecek Nazım Kurumanastırlı için acil kan aranıyor! Hristodulidis "GSI projesi artık hayata geçirilmeye çok yakın “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclis Genel Kurulu’nun gündemine sevk edildi UNFICYP yetkilileri Denya'daki çiftçilerle bir araya geldi Cumhuriyet Meclisi bugün olağanüstü toplanacak Instagram'dan algoritmayı kaldırma planına tepki: Kullanıcılar marka içeriklerine boğulur Akpınar “Deniz güvenliği kalıcı bir devlet politikası haline getirilmeli” Trump'ın uçağında acil durum kaydırağı kriz yarattı Anthropic araştırmacısı: Yapay zekanın tüm insanlığı yok etme ihtimali yüzde 10'dan fazla Kıbrıs Otizm Derneği'nden çocukların eşit eğitim hakkına erişebilmesi için çağrı “80’ler 90’lar Saklı Şarkılar Konseri” ertelendi Üretim durdu: Petrol 100 doların üzerine demir attı Çavuşoğlu “2026-2027 eğitim öğretim yılına hazırız” Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı Altında sessiz fırtına: Piyasalarda rüzgar her an tersine dönebilir PGM "Güvenli Okul Projesi, bu yılda kararlılıkla sürdürülecektir" Döviz kurlarında son durum (10 Eylül 2026) TCMB faiz kararını açıklayacak Borak "Karpaz'da yapılacak projeler kontrollü ve planlı olmalı" Glapsides'te çevre temizliği ve farkındalık etkinliği düzenlenecek Nazım Kurumanastırlı için acil kan aranıyor! Hristodulidis "GSI projesi artık hayata geçirilmeye çok yakın “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclis Genel Kurulu’nun gündemine sevk edildi UNFICYP yetkilileri Denya'daki çiftçilerle bir araya geldi Cumhuriyet Meclisi bugün olağanüstü toplanacak Instagram'dan algoritmayı kaldırma planına tepki: Kullanıcılar marka içeriklerine boğulur Akpınar “Deniz güvenliği kalıcı bir devlet politikası haline getirilmeli” Trump'ın uçağında acil durum kaydırağı kriz yarattı Anthropic araştırmacısı: Yapay zekanın tüm insanlığı yok etme ihtimali yüzde 10'dan fazla Kıbrıs Otizm Derneği'nden çocukların eşit eğitim hakkına erişebilmesi için çağrı “80’ler 90’lar Saklı Şarkılar Konseri” ertelendi Üretim durdu: Petrol 100 doların üzerine demir attı Çavuşoğlu “2026-2027 eğitim öğretim yılına hazırız” Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı Altında sessiz fırtına: Piyasalarda rüzgar her an tersine dönebilir PGM "Güvenli Okul Projesi, bu yılda kararlılıkla sürdürülecektir" Döviz kurlarında son durum (10 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Kuzey Kıbrıs’tan güneye yasadışı yollarla gittiği iddia edilen ürünlere kontrol

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kuzey Kıbrıs’tan güneye yasadışı yollarla gittiği iddia edilen ürünlere kontrol
Reklam

Rum Tarım Bakanlığı'nın, Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a yasadışı yollardan geçtiği iddia edilen patates konusunda, daha fazla kontrol yapacağı ileri sürüldü.

Politis gazetesine göre, bunun üreticilerle yapılan görüşmelerde ele alınan konulardan biri olduğunu söyleyen Rum Tarım Bakanı Kostas Kadis, problemin Yeşil Hat Tüzüğü’nün kendisinden kaynaklanmadığını ve şu ana kadar bu ürünlerle ilgili olarak bir problem ortaya çıktığının görülmediğini de söyledi. Gazeteye göre, problemin kontrollü geçişlerden değil, bazı ürünlerin Güney Kıbrıs’a yasadışı girişiyle alakalı olduğunun görüldüğünü ve bu ürünlerin kontrol edilmediğini öne süren Kadis, problemin tespitinin ardından, kontrollerin artırılması için somut çözümler önerildiğini ifade etti. Hellim konusunda ise, hellimin tesciliyle ilgili prosedürün teknik aşamada başarıyla tamamlandığını öne süren Kadis, “Kuzey Kıbrıs’ta üretilecek olan hellimin geçişiyle ilgili olarak, Yeşil Hat Tüzüğünde değişiklik yapılmasıyla alakalı, siyasi boyuta sahip bazı meseleler ortaya çıktığını” iddialarına ekledi.

Benzer haberler

Featured
TCMB faiz kararını açıklayacak 10 Eyl 2026 12:56 Borak "Karpaz'da yapılacak projeler kontrollü ve planlı olmalı" 10 Eyl 2026 12:54 Glapsides'te çevre temizliği ve farkındalık etkinliği düzenlenecek 10 Eyl 2026 12:41 Nazım Kurumanastırlı için acil kan aranıyor! 10 Eyl 2026 12:38 Hristodulidis "GSI projesi artık hayata geçirilmeye çok yakın 10 Eyl 2026 12:29 “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclis Genel Kurulu’nun gündemine sevk edildi 10 Eyl 2026 12:23 UNFICYP yetkilileri Denya'daki çiftçilerle bir araya geldi 10 Eyl 2026 11:48 Cumhuriyet Meclisi bugün olağanüstü toplanacak 10 Eyl 2026 11:26 Instagram'dan algoritmayı kaldırma planına tepki: Kullanıcılar marka içeriklerine boğulur 10 Eyl 2026 11:20