Kuzey Kıbrıs Yaban Hayat Suçları İstişare Komitesi dördüncü kez toplandı

Voice Kıbrıs Haber
Kuzey Kıbrıs Yaban Hayat Suçları İstişare Komitesi, yaban hayatı suçlarıyla mücadelede iş birliğini güçlendirmek amacıyla devlet kurumları, teknik birimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirerek dördüncü kez toplandı.
Avrupa Birliği'nin LIFE Programı tarafından ortak finanse edilen WildLIFE Crime Academy Projesi kapsamında Taşkent Doğa Parkı tarafından, Cumhurbaşkanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü iş birliğiyle kurulan komite, Kuzey Kıbrıs'ta yaban hayatı suçlarının tespiti ve önlenmesi çalışmalarını iyileştirmeye amacıyla çok paydaşlı bir platform olarak hizmet veriyor.
Komite, bireysel hayvanları tehdit eden ve biyoçeşitlilik, ekosistem sağlığı ile kamu güvenliği açısından da ciddi tehditler oluşturan; çevreye zehirlerin yasadışı atılması, yaban hayatı kaçakçılığı ve ticareti ile pestisitlerin kötüye kullanımı gibi bölgeyi etkileyen en acil yaban hayatı suçları konusunda çalışmalar yapıyor.
WildLIFE Crime Academy Projesi, özel eğitim programları, geliştirilmiş operasyonel kapasiteler ve yaban hayatı suç olaylarının soruşturulması için standartlaştırılmış protokollerin geliştirilmesi yoluyla, kolluk kuvvetlerinin ve ilgili makamların yaban hayatı suçlarıyla mücadele kapasitesini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Benzer haberler
Featured
Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı"
Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de
Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez”
Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir"
Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı
Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor
İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.”
Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu”


