Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Küresel piyasalar jeopolitik sarkaç kıskacında Erhürman yarın, “Cumhurbaşkanlığı’nda 200 Gün” toplantısı düzenleyecek Bir Yaz Gecesi Rüyası Girne Amfi Tiyatro’da sahnelendi İzinsiz ateş yakan şahıs yangına neden oldu! Yeniboğaziçi’nde bağımsız güç: Atalay Talaykurt neden aday olduğunu açıkladı Bitcoin 8 ayda 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti Geleceğin Veteriner Hekimleri Kıbrıs’ta bir araya geldi Petrolün varili 90 doların altına geriledi NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı Altın fiyatlarında gerilim düşüşü Filipinler'deki 7,8'lik depremin ardından tsunaminin yol açtığı dalgalar, Japonya'nın bazı bölgelerine ulaştı ABD, İran'a düzenlediği saldırılarını tamamladığını duyurdu Döviz kurlarında son durum (10 Haziran 2026) Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Küresel piyasalar jeopolitik sarkaç kıskacında Erhürman yarın, “Cumhurbaşkanlığı’nda 200 Gün” toplantısı düzenleyecek Bir Yaz Gecesi Rüyası Girne Amfi Tiyatro’da sahnelendi İzinsiz ateş yakan şahıs yangına neden oldu! Yeniboğaziçi’nde bağımsız güç: Atalay Talaykurt neden aday olduğunu açıkladı Bitcoin 8 ayda 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti Geleceğin Veteriner Hekimleri Kıbrıs’ta bir araya geldi Petrolün varili 90 doların altına geriledi NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı Altın fiyatlarında gerilim düşüşü Filipinler'deki 7,8'lik depremin ardından tsunaminin yol açtığı dalgalar, Japonya'nın bazı bölgelerine ulaştı ABD, İran'a düzenlediği saldırılarını tamamladığını duyurdu Döviz kurlarında son durum (10 Haziran 2026) Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı
Dolar
Euro
Sterlin

"Kutuplaşmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacımız var"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Kutuplaşmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacımız var"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Sami Özuslu, kimseyi ayrıştırmadan bir seçim kampanyası yürüttüklerini söyledi ve toplumun kutuplaşmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Özuslu, beraberindeki heyetle birlikte Girne’de Malatya köyü, Alsancak ve Lapta bölgelerini ziyaret etti.

Bölge esnafını da gezen Özuslu’ya yurttaşlar bütük ilgi gösterdi. Özuslu’ya ziyaretlerinde CTP Girne İlçe Başkanı Ongun Talat, Girne bölgesi milletvekilleri ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Ziyaretleri esnasında konuşma yapan Sami Özuslu, CTP’nin vizyonuyla, ortaya koyduğu politikalarla ve parti kadrolarıyla ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu ifade etti. 25 Haziran’daki seçimin güzel günlerin başlangıcı olması temennisinde bulunan Özuslu, “Dün olduğu gibi bugün de bütün toplumu kucaklamaya, toplumu geleceğe taşımaya and içtik. Bu andı 25’inde çıkacak iradeyle daha ileriye taşıyacağız” dedi.

ÖZUSLU: VERİLECEK MESAJ, YENİ NESİLLERİN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK

CTP milletvekili adayı Sami Özuslu, 25 Haziran’da yapılacak ara seçimlerde Kıbrıs Türk halkının hükümete bir mesaj vereceğini söyledi. Bu mesajın yeni nesillerin geleceğini doğrudan doğruya etkileyeceğini kaydeden Özuslu, ülkede ilaç eksikliğinden, dövizin fırlamasından gençlerin göç edişinden etkilenmeyen aile olmadığını belirtti. Halkın mülksüzleşme dönemi yaşadığına dikkat çeken Özuslu, “Bu kötü gidişata, demokrasiye zarar veren, kendi kendimizi yönetme isteğimizi bozanlara bir ders vermek için önümüzde bir sandık var. Bu sandığa giderken kimseyi kırmadan, dökmeden, herkese hoşgörüyle yaklaşarak gideceğiz. Çünkü CTP’liler kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, bütün emekçilerin, çalışanların, haksızlığa uğrayanların yanındadır” dedi. Geçmişten bugüne çalışan ve insan haklarından, demokrasinin önünü açmaya kadar CTP’nin birçok alanda öncülük ettiğini aktaran Özuslu, toplumun artık kutuplaşmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

AKANSOY: KIBRIS TÜRK HALKI CTP’YE BÜYÜK UMUT BAĞLIYOR

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy da, seçim nedeniyle birçok bölgeyi gezdiklerini ve halkın CTP’ye büyük umut bağladığını söyledi. Ankara’da alınan ekonomik kararların Kıbrıs’ın kuzeyini doğrudan doğruya etkilediğini ve ülkedeki enflasyonu yükselttiğini kaydeden Akansoy, Kıbrıs Türk halkının refah seviyesini artırmak için CTP’nin bazı formüller üzerinde çalıştığını aktardı. Çok çalışacaklarını ve bu seçimi kazanarak Sami Özuslu’yu meclise göndereceklerini ifade eden Akansoy, hükümetin halkın kurumlarını peşkeş çekmeye yönelik yasalar çıkarttığını anımsattı ve CTP’nin hükümete gelmesinin ardından bu yasaları iptal edeceklerini vurguladı.

TALAT: HALKINA KARŞI DUYARSIZ BİR YÖNETİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

CTP Girne İlçe Başkanı ve milletvekili Ongun Talat da, ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi ve halkına karşı duyarsız, beceriksiz ve hiçbir şekilde irade sahibi olmayan bir yönetimle karşı karşıya olduklarını vurguladı. 25 Haziran’daki ara seçimleri yeni bir yönetim anlayışının başlangıcı olarak gördüklerini belirten Talat, “Hükümete bir mesaj verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 25 Haziran’dan sonra Meclis’teki ekibimizi daha da güçlendirecek, sözümüzü çoğaltacak bir adayımız var” diye konuştu.

Benzer haberler

Featured
Küresel piyasalar jeopolitik sarkaç kıskacında 2026-06-10 11:28:00 Erhürman yarın, “Cumhurbaşkanlığı’nda 200 Gün” toplantısı düzenleyecek 2026-06-10 10:51:00 Bir Yaz Gecesi Rüyası Girne Amfi Tiyatro’da sahnelendi 2026-06-10 10:45:00 İzinsiz ateş yakan şahıs yangına neden oldu! 2026-06-10 10:34:00 Yeniboğaziçi’nde bağımsız güç: Atalay Talaykurt neden aday olduğunu açıkladı 2026-06-10 09:53:00 Bitcoin 8 ayda 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti 2026-06-10 09:49:00 Geleceğin Veteriner Hekimleri Kıbrıs’ta bir araya geldi 2026-06-10 09:44:00 Petrolün varili 90 doların altına geriledi 2026-06-10 09:40:00 NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı 2026-06-10 09:04:00