Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kütüphane Haftası etkinlikleri Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane’de gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başladı.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ve Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları’nın açılış konuşmalarını yaptığı etkinlikte Yapımcı Yönetmen Mehmet Ekin Vaiz sunum gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane’yi en düzenli kullanan beş okuyucuya plaket verilen etkinliğe Lefkoşa bölgesi okullarından öğrenciler de katıldı.
ÖZYİĞİT
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit konuşmasında kitap okumanın önemine vurgu yaptı.
Özyiğit, öğrencilik dönemlerinde öğretmenlerinin kitap okuma yarışı yaparak öğrencilere kitap okumayı sevdirmeye çalıştığını, çocukların kitaplarını okuyarak birbirleriyle paylaştığını söyledi.
“Harçlıklarımızı biriktirip kitap alırdık. Ne bulursak okurduk” diyen Özyiğit, öğretmenlik yıllarında da çocukların okumayı sevmesini sağlamaya çalıştığını dile getirdi.
Özyiğit, günümüzde kitap okuma alışkanlıklarının, kütüphane anlayışının değiştiğini, elektronik ortamda bilgiye ulaşımın daha kolay hale geldiğini belirtti.
Teknolojinin baş döndürücü bir hızda ilerlediğine işaret eden Özyiğit, “Biz teknolojiyi üretemiyoruz, bilim ve teknolojiyi üretenlere bağımlı kalıyoruz. Ben bilime ve teknolojiyi üretebilelim istiyorum” dedi.
Teknoloji ve kitapların birbirinin yerini almaması gerektiğini dile getiren Özyiğit, “ Gerçek kitapları da elimize alalım, okuyalım. Mutlaka okuyun, okuduğunuzu sorgulayın” diye konuştu.
HAMZAOĞULLARI
Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları,küçük yaşlarda annesi sayesinde Kemalettin Tuğcu ile tanışarak kitapları sevmeye başladığını, filmlerin kitapların sunduğu özgürlüğü sunmadığını, kitap okurken haya gücünü sınırlarının zorlanabildiğini söyledi.
Bunu fark ettikten sonra kitapları elinden bırakamadığını dile getiren Hamzaoğulları, kitapları sırdaşı, arkadaşı haline geldiğini kaydetti.
Hamzaoğulları, “Siz de kendi hayal gücünüzün sınırlarını zorlayın, o sihirli kapıdan girerseniz bir daha çıkmak istemeyeceksiniz” dedi.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
KTTB’den El-Sen'e destek “İşçi sağlığı ve güvenliği her çalışanın hakkı”
Meclis, bir sonraki toplantının 26 Ekim'de yapılmasına karar verdi
Alayköy Sanayi Bölgesi'ndeki büyük yangına müdahale sürüyor
CTAF Tatbikatı-26 başladı
Güney Kıbrıs'ta dizel fiyatlarında rekor
Tuğcu “Yazılı taahhütler verilsin, hemen grevi kaldıralım”
Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda grev yapacak
Meclis, yasama ve denetim gündemiyle toplandı
Petrol İşçileri Sendikası’nın Kıbrıs Türk Petrolleri’ndeki uyarı grevi devam ediyor



