“Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” başlıklı sempozyum düzenlenecek

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Dünya Çevre Günü kapsamında “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” başlıklı sempozyum düzenleyecek.
Birlikten yapılan açıklamaya göre, Birlik binasındaki Mustafa Hami Konferans Salonu’nda yer alacak sempozyum saat 13.30’da başlayacak ve 17.00’ye kadar devam edecek.
İklim krizinin anlamının, doğa ve insan sağlığı üzerindeki etkilerinin bilimsel bakış açısıyla ele alınacağı etkinlikte, Muğla-Akbelen-İkizköy Çevre Mücadelesi videosu gösterilecek.
Açılış konuşmalarının ardından ise Meteoroloji Mühendisi Dr. Fulden Batıbeniz, “Küresel İklim Değişikliği Nedir?”, Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver ise, “İklim Değişikliğinin İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri” konulu sunumlar yapacak.
Çevreye ve sağlığa duyarlı tüm yurttaşların davet edildiği etkinlikte, katılım sertifikası için kayıtlar sempozyum girişinde yapılacak.
Benzer haberler
Featured
Kıbrıs’ta hastalık riski taşıyan iki tür sivrisinek resmen ECDC haritasında
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa’sı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi
Annita Dimitru yeniden Meclis Başkanı oldu
Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak!
KKTC ile Türkiye arasında Sağlık Hizmet Desteği Protokolünün Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa’sı Resmi Gazete’de
“Büyük Romulus” bu akşam Girne Amfi Tiyatro'da sahnelenecek
Şap hastalığıyla ilgili yasadaki cezalar artırıldı
Öztürkler "Doğal gaz hattının 2028’de tamamlanması hedefleniyor"
“Ben Fidel” isimli tiyatro oyunu Girne’de sahnelenecek


