Kuir Kıbrıs "Kesişen krizler, kesişen kimlikler: COVID-19 sürecinde LGBTİ+ deneyimleri” başlıklı panel düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber
Kuir Kıbrıs Derneği, Helis Projesi kapsamında “Kesişen krizler, kesişen kimlikler: COVID-19 sürecinde LGBTİ+ deneyimleri” başlıklı bir panel düzenliyor.
Kuir Kıbrıs’tan yapılan açıklamaya göre, panel 16 Temmuz Çarşamba günü 09.30-13.00 saatleri arasında Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) 50. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Panelde, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıs Türk toplumuna Yardım Programı kapsamında finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen Helis Projesi kapsamındaki akademik araştırmanın bulguları ilk kez kamuoyu ile paylaşılacak. Araştırmada, pandeminin ve ardından gelen ekonomik krizin KKTC'de yaşayan LGBTİ+ bireyler üzerindeki sosyal, ekonomik ve psikolojik etkileri incelendi.
Bulgular, Prof. Dr. Şenel Hüsnü Raman ve Doç. Dr. Pelin Karakuş Akalın tarafından sunulacak. Panelde ayrıca, Portekiz’den katılacak Yrd. Doç. Dr. Jorge Júlio de Carvalho Valadas Gato, Avrupa ve Orta Asya’da pandemi sürecinde LGBTİ+ toplulukların karşılaştığı zorluklara dair bölgesel perspektifler aktaracak. Böylece yerel veriler, uluslararası deneyimlerle birlikte değerlendirilecek.
Panel ile araştırma bulgularının kamuoyu ile paylaşılmasının yanı sıra, sivil toplum temsilcileri, karar alıcılar ve medya mensuplarının katılımıyla çözüm odaklı bir tartışma zemini oluşturulması hedefleniyor.
Etkinliğe katılım ücretsiz olacak, Türkçe-İngilizce simültane çeviri hizmeti sağlanacak. Katılmak isteyenlerin 14 Temmuz'a kadar Kuir Kıbrıs Derneği’ne kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Benzer haberler
Featured
7 bin yıllık hendekte gizemli keşif: Başsız iskeletler çıktı
Hücreleri gençleştiren riskli tedavi insan üzerinde deneniyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (10 Haziran 2026)
Arıklı "Genel seçimler Ekim ayında yapılmalı"
Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı
Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti
Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı
Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez”
Borsa günü yatay seyirle tamamladı


