Kuir Kıbrıs Derneği “Sosyal Hizmet” eğitiminin ikincisini düzenledi

Voice Kıbrıs Haber
Kuir Kıbrıs Derneği, dernek üyelerine ve dayanışma hattı gönüllülerine yönelik “Sosyal Hizmet” eğitiminin ikincisini düzenledi.
Önceki gün çevrimiçi olarak gerçekleştirilen eğitim, derneğin Sosyal Hizmet Eğitimi, Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi Sosyal Hizmet Uzmanı Güney Tosun tarafından verildi.
Dernek tarafından yapılan açıklamada, eğitimin, Kuir Kıbrıs Derneği’nin KAOS GL işbirliğiyle yürüttüğü ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında düzenlendiği belirtildi.
Katılanlara elektronik sertifikalarının da verildiği sosyal hizmet eğitiminin ilk oturumunda, Kıbrıs’ın kuzey kesimindeki sosyal hizmetlerin genel durum analizi üzerinden detaylı bilgiler paylaşılarak, SWOT analizi yapıldı. Eğitimin diğer oturumlarında, Kuir Kıbrıs Derneği’nin sosyal hizmetler bakış açısının belirlenmesi adına hedef kitle oluşturma, iletişim çözümleri ve stratejik çözümler üzerinde bilgi aktarımlar yapıldı. Eğitimin son oturumda ise, kriz ve vaka yönetimi üzerine grup çalışmaları yapılarak, dayanışma hattı üzerinden gelen başvurulara destek ve yönlendirmelerin nasıl yapılacağı belirlendi.
Açıklamada ayrıca Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve Artıların (LGBTİ+’ların) ve yakınlarının, haftanın 7 günü 10.00-22.00 saatlerinde mesaj veya +90 (542) 858 58 47 telefon numarasından Kuir Kıbrıs Dayanışma Hattı’na ulaşabileceği de hatırlatıldı.
TAK
Benzer haberler
Featured
İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi
CTP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’nda oy verme işlemi 21.00’e kadar sürecek
“Masalsı Dünya” karma resim sergisi Gazimağusa Bandabuliya’da açıldı
İncirli, CTP Kurultayı'nda konuştu “İlk işimiz nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadele olacak”
İnanç SakaIlılar’ın “Avukuantum ile Mavi Başlangıçlar” kitabı tanıtıldı
Sosyal Hizmetler Dairesi ile Telsim arasında iş birliği imzalandı
Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir”
7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor
CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı



