Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı Erhürman “Bu işin ucu nereye varırsa varsın, her türlü sorumluluğun karşılığı olacak” Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar doğrulanmış dört Batı Nil virüsü vakası tespit edildi Brent petrolün varili 90,52 dolardan işlem görüyor TCG Işın, faaliyetlerine devam ediyor Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" Erhürman “Batık gemi olduğu değerlendirilen cisim tespit edildi” Bir haftada meydana gelen kazalarda 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı KTTO “Acımız sonsuz, üzüntümüz büyüktür” Gemi faciasında kaybolanların ailelerinin umutlu bekleyişi sürüyor Gemi faciasında hayatını kaybeden Nihat Balyemez ve Nisa Törer'in cenazeleri memleketlerinde defnedildi Türkiye, Artemis Anlaşmaları'na katıldı Girne’de gemi kazasında yaşamını yitiren Özdemir'in cenazesi Mersin'de defnedildi Nöbetçi eczaneler (1 Eylül 2026) TCG Işın’ın ardından TCG Alemdar da KKTC’ye geliyor Cumhurbaşkanı Erhürman ve Başbakan Üstel arama çalışmalarını TCG IŞIN’dan takip ediyor Limanlar Dairesi "Kaptanın ehliyetine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor" Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı Erhürman “Bu işin ucu nereye varırsa varsın, her türlü sorumluluğun karşılığı olacak” Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar doğrulanmış dört Batı Nil virüsü vakası tespit edildi Brent petrolün varili 90,52 dolardan işlem görüyor TCG Işın, faaliyetlerine devam ediyor Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" Erhürman “Batık gemi olduğu değerlendirilen cisim tespit edildi” Bir haftada meydana gelen kazalarda 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı KTTO “Acımız sonsuz, üzüntümüz büyüktür” Gemi faciasında kaybolanların ailelerinin umutlu bekleyişi sürüyor Gemi faciasında hayatını kaybeden Nihat Balyemez ve Nisa Törer'in cenazeleri memleketlerinde defnedildi Türkiye, Artemis Anlaşmaları'na katıldı Girne’de gemi kazasında yaşamını yitiren Özdemir'in cenazesi Mersin'de defnedildi Nöbetçi eczaneler (1 Eylül 2026) TCG Işın’ın ardından TCG Alemdar da KKTC’ye geliyor Cumhurbaşkanı Erhürman ve Başbakan Üstel arama çalışmalarını TCG IŞIN’dan takip ediyor Limanlar Dairesi "Kaptanın ehliyetine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor"
Dolar
Euro
Sterlin

'Küçük Dev Kadın'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Küçük Dev Kadın'
Reklam

Yazar ve Ressam Özden Selenge’nin 23. kişisel sergisi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sergi Salonu’nda açıldı. Sanatçının “Özdence” isimli 11. kitabının tanıtımı da etkinlikte yer aldı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile bazı milletvekillerinin de katıldığı açılışta Selenge okurları için kitap da imzaladı.

SELENGE Açılış öncesi konuşan Sanatçı Özden Selenge, uzun bir süre rahatsızlığından dolayı eve kapandığını, bu süre içinde yazmaya ve resim yapmaya devam ettiğini belirtti, sanatın yeme-içmeden daha önemli bir ihtiyaç olduğunu anlattı. 1968 yılında İzmir’de ilk sergisini açtığını ve bugün 50. sanat yılını kutladığını vurgulayan Selenge, bugüne dek 11 kitap ve 23 sergiye imza attığını, yol arkadaşlarıyla sanat yolunda yürümeye devam edeceğini belirtti.

Selenge, son kitabını merhum şair Filiz Naldöven ve program yapımcısı/yazar Hakan Çakmak’a adadığını da belirtti. Selenge’nin konuşmasının ardından torunları Yağmur ve Eylül konuklara müzik dinletisi sundu. ERHÜRMAN Başbakan Tufan Erhürman da, hocası Selenge’yi bir yazısında  “küçük dev kadın” olarak nitelediğini anlattı. Selenge’nin hem yazarlığın, hem ressamlığın hakkını veren bir sanatçı olduğunu vurgulayan Erhürman, 50 yıldır Kıbrıs Türk insanını sanatıyla buluşturan Selenge ve onun gibi isimlere toplumun ihtiyacı olduğunu belirtti.

AKINCI Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, komple bir sanatçı olan Selenge’nin bu önemli gününde torunlarının da ayrı bir sanat dalına yönelmiş olmalarını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Akıncı, etkinlikte Filiz Naldöven ve Hakan Çakmak isimlerinin anılmasının da önemine işaret etti ve 50. sanat yılının kendisinde, Kıbrıs’taki müzakerelerin başlangıç tarihinin çağrışımını yaptığını söyledi. “Siz bu 50 yıla 11 kitap, 23 sergi sığdırdınız, biz bir anlaşmayı sığdıramadık” diyen Akıncı, Selenge’nin üreteceği yeni eserlerin toplumla buluşacağı bundan sonraki yıllarda Kıbrıs’ta bir barış anlaşmasına ulaşılarak gençler için yeni alanlar açılabilmesini diledi ve Selenge’ye huzur dolu bir yaşam temennisinde bulundu. Sergide Selenge’nin el yapımı kâğıt, ipek ve akrilik boya kullanarak yaptığı doğa konulu 30 eser yer alıyor.

 

Benzer haberler

Featured
Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı 1 Eyl 2026 19:46 Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı 1 Eyl 2026 19:35 Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı 1 Eyl 2026 18:52 Erhürman “Bu işin ucu nereye varırsa varsın, her türlü sorumluluğun karşılığı olacak” 1 Eyl 2026 18:11 Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar doğrulanmış dört Batı Nil virüsü vakası tespit edildi 1 Eyl 2026 17:59 Brent petrolün varili 90,52 dolardan işlem görüyor 1 Eyl 2026 17:41 TCG Işın, faaliyetlerine devam ediyor 1 Eyl 2026 17:36 Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" 1 Eyl 2026 17:10 Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" 1 Eyl 2026 17:01