Küba hükümeti, 2 bin 10 mahkumun affedilmesini onayladı

Voice Kıbrıs Haber
Küba hükümeti, Kutsal Hafta kutlamaları kapsamında 2 bin 10 mahkumun affedilmesini onayladığını duyurdu.
Küba basınında yer alan habere göre, hükümetten yapılan açıklamada, Kutsal Hafta kutlamaları nedeniyle söz konusu kararın alındığı bildirildi.
Açıklamada, "Mahkumların cezaevinde sergiledikleri iyi hal ve sağlık durumları dikkate alınarak bu karar verildi. Affedilen 2 bin 10 mahkum arasında, gençler, kadınlar, 60 yaş üstü yetişkinler, tahliye süresi yaklaşanlar, yurt dışında ikamet eden yabancılar ve Küba vatandaşları bulunuyor." ifadeleri yer aldı.
Affedilen kişiler listesinin cinsel saldırı, şiddet olayları, cinayet, uyuşturucu, hırsızlık, hayvan katliamı, çocuk istismarı ve otoriteye karşı işlenen suçları kapsamadığı vurgulanan açıklamada, Küba hükümetinin 2011'den bu yana 11 binden fazla kişiye af sağladığı hatırlatıldı.
Kutsal Hafta ya da Çile Haftası, Hazreti İsa'nın insanoğlu için acı çektiğine inanılan haftaya verilen bir isim olarak kabul ediliyor.
Benzer haberler
Dünya
Bir ilk olacak: Papa, ABD seçimleri için oy pusulası talep etti
Mali'deki Mars göktaşının 4,1 milyar yıldan daha eski olduğu belirlendi
Zelenski yarın Türkiye'ye gidiyor
Yunanistan'da liman ve denizcilik çalışanları "savaşa hayır" diyerek greve gitti
Lavrov krizi G20 aile fotoğrafını iptal ettirdi
Fransa'da denizaltını çalıp 100 euroya satışa koydular
ABD'de iki helikopterin çarpışması sonucu 3 kişi öldü
ABD'den İsrail'e yeni yığınak: Savaş hazırlığı mı?
İspanya'da 2 hızlı trenin çarpıştığı kazada ölenlerin sayısı 69'a çıktı




