KTTO denetim çağrısında bulundu

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), kurallara uyulup uyulmadığının denetlenmesi çağrısında bulundu.
KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kapanmadan dolayı pek çok hane halkının çok zor durumda bırakıldığı, bu süreçte Devletin, herkese yardım etme olanağına sahip olmadığı ve salgın ortamında dahi çalışmak gerektiğinin görüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, “Çalışmak için açılacak, işyerlerimizi çalıştıracak; ama sağlığımızı koruyacak önlemleri de alacağız. Sağlıklı koşullarda çalışmanın kriterleri belirlenmiştir: İşyerlerimizi, mümkün olan en az temasla çalıştıracak; müşterilerimize temassız bir şekilde hizmet vereceğiz. İşyerlerinde, sokakta ve hatta aile hayatı içinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına en yüksek seviyede uyacağız” denildi.
Dentimin önemine de vurgu yapılan açıklamada, “Bu kurallara uyulup uyulmadığını denetlemek elbette kamu otoritesinin sorumluluğundadır. Bu denetlemeyi yapmalarını onlardan bekliyoruz. Bu denetimin gerçekleşmesine yardımcı olmak ve bu kurallara uyulmasını sağlamak ise toplumsal bir görevdir” denildi.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı
Deniz anası sürüsü, nükleer reaktörü durdurdu
Altın fiyatlarında irtifa kaybı
Fransa'da Pokemon soygunu: 80 bin euroluk kart çalındı
Döviz kurlarında son durum (14 Ağustos 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (14 Ağustos 2026)
Seyir halinde bulunan çekici araçta yangın
Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı
Kolombiya'da can kaybı artıyor


