Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Özdenefe “AP, Kıbrıslı Türk kadınları ve adadaki gerçekliği yok saydı” Sağlık Bakanlığı "Cezaevinde menenjit paniği yaşandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor" Petrol fiyatları güne yüzde 0,47 azalarak başladı ABD, İran'a başlattığı son saldırı dalgasını bitirdi Borsa güne 0,36 düşüşle başladı Afrika'da 400 milyondan fazla kişi içme suyuna erişemiyor Yunanistan'da polise karşı binlerce kişi eylem yaptı Fed "ABD'de ekonomik faaliyet hafifle orta hızda arttı" İran "ABD'nin bölgedeki saldırı altyapısını yok etmeye odaklanmış durumdayız" Piyasada hareketli saatler: Altın fiyatları neden düşüyor, devam edecek mi? Hamaney'in Başdanışmanı "Hürmüz Boğazı İran'a aittir, hiçbir güç İran'ın egemenliğinden alamaz" Döviz kurlarında son durum (16 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (16 Temmuz 2026) Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 2 bini aştı IMF, petrol piyasasında tamponların azaldığı konusunda uyardı Özgür Özel yeni parti için tarih verdi Botsvana’da 1305 karatlık elmas çıkarıldı İngiltere Başbakanı Starmer "Bu benim siyasi yolculuğumun sonu" Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Temmuz 2026) KTEZO "Maaş sisteminin yarattığı sonuçlar hayatı zorlaştırıyor" Özdenefe “AP, Kıbrıslı Türk kadınları ve adadaki gerçekliği yok saydı” Sağlık Bakanlığı "Cezaevinde menenjit paniği yaşandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor" Petrol fiyatları güne yüzde 0,47 azalarak başladı ABD, İran'a başlattığı son saldırı dalgasını bitirdi Borsa güne 0,36 düşüşle başladı Afrika'da 400 milyondan fazla kişi içme suyuna erişemiyor Yunanistan'da polise karşı binlerce kişi eylem yaptı Fed "ABD'de ekonomik faaliyet hafifle orta hızda arttı" İran "ABD'nin bölgedeki saldırı altyapısını yok etmeye odaklanmış durumdayız" Piyasada hareketli saatler: Altın fiyatları neden düşüyor, devam edecek mi? Hamaney'in Başdanışmanı "Hürmüz Boğazı İran'a aittir, hiçbir güç İran'ın egemenliğinden alamaz" Döviz kurlarında son durum (16 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (16 Temmuz 2026) Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 2 bini aştı IMF, petrol piyasasında tamponların azaldığı konusunda uyardı Özgür Özel yeni parti için tarih verdi Botsvana’da 1305 karatlık elmas çıkarıldı İngiltere Başbakanı Starmer "Bu benim siyasi yolculuğumun sonu" Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Temmuz 2026) KTEZO "Maaş sisteminin yarattığı sonuçlar hayatı zorlaştırıyor"
Dolar
Euro
Sterlin

KTTB “Karne stres sebebi olmasın”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

KTTB “Karne stres sebebi olmasın”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, karnenin sadece bir gösterge olduğunu belirterek, “Karne stres sebebi olmasın” tavsiyesinde bulundu. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Beyoğlu, yazılı açıklamasında, yoğun bir eğitim döneminin ardından karnelerin alındığını kaydetti. Karnelerin alınması ile de ailelerde ve çocuklarda telaş başladığını ifade eden Beyoğlu, ailelere şu önerilerde bulundu: “Karnenin sadece bir gösterge olduğunu unutmayınız. Çocuğunuzun hangi alanlarda iyi olduğunu ve hangi alanlarda desteklenmesini gösteren bir gösterge gibi kabul ediniz. Böylelikle çocuğunuzun desteklenmesi gereken alanlarını iyi belirleyip gelecek dönem için nasıl ve ne şekilde onu yönlendirebileceğinizi onunla birlikte belirleyip gelişimine olumlu katkıda bulunabilir ve okula karşı daha istekli olmasını sağlayabilirsiniz. Notlarından dolayı çocuğunuzu asla psikolojik baskı altına almaya çalışmayınız. Notlarından dolayı yeterli aile sevgisi alamayan veya notlarından dolayı psikolojik baskıya uğrayan çocukların gelecekte okuldan soğuyabileceğini, daha içe kapanık ve kaygılı olabileceğini unutmayınız. Bunun yerine çocuğunuzla nasıl daha başarılı olabileceği, neler yapılabileceği konusunda konuşunuz. Aile olarak sizden beklentisi olup olmadığını ve sizlerin bu sürece nasıl katkı yapabileceğinizi konuşunuz. Karneyi okul ile yeniden iletişime geçmek için fırsat olarak kullanın. Çocuğunuzun okuldaki durumu sadece akademik değil aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimi için de gereklidir. Bu nedenle Öğretmenleri ile konuşarak okuldaki durumu hakkında bilgi alıp onların gerekli yönlendirmelerini ile eksik olan alanlarının gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.” Beyoğlu, çocukların, Şubat tatilini verimli kullanmasını da isteyerek, çocukların, dinlenmesi, sosyal ve fiziksel aktivitelere yönlendirilmesi, ekran kullanımını sınırlandırmalarını önerdi, çocuklara ve ailelere, karne stresinden uzak verimli bir tatil geçirmelerini diledi.

Benzer haberler

Featured
Özdenefe “AP, Kıbrıslı Türk kadınları ve adadaki gerçekliği yok saydı” 2026-07-16 11:23:57 Sağlık Bakanlığı "Cezaevinde menenjit paniği yaşandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor" 2026-07-16 11:18:00 Petrol fiyatları güne yüzde 0,47 azalarak başladı 2026-07-16 10:55:14 ABD, İran'a başlattığı son saldırı dalgasını bitirdi 2026-07-16 10:39:45 Borsa güne 0,36 düşüşle başladı 2026-07-16 10:31:32 Afrika'da 400 milyondan fazla kişi içme suyuna erişemiyor 2026-07-16 10:28:17 Yunanistan'da polise karşı binlerce kişi eylem yaptı 2026-07-16 09:52:59 Fed "ABD'de ekonomik faaliyet hafifle orta hızda arttı" 2026-07-16 09:48:04 İran "ABD'nin bölgedeki saldırı altyapısını yok etmeye odaklanmış durumdayız" 2026-07-16 09:42:00