Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

KTTB Başkanı Dalkan “Trafik kazaları cinayettir”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
KTTB Başkanı Dalkan “Trafik kazaları cinayettir”
Reklam

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) trafik konusunun ülkede her geçen gün daha kötü bir hal aldığını belirterek, ölümlü kaza haberleriyle her gün bir eve ve toplumun yüreğine acı düştüğünü kaydetti. KTTB adına yazılı açıklama yapan Birlik Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, yıllardır çözüm bekleyen trafik ve yol güvenliği, ehliyet sınavları- sürüş okulları ile ilgili yasal düzenlemelerin hâlâ tozlu raflarda beklediğini ifade etti. Dalkan açıklamasında şunlara değindi: “Yollarımız ülke gibi karanlık, yol güvenliği önlemleri alınmamış, şeritlerden yoksun halde. Ülkeye yeni ve güvenli yollar yapılması, mevcut yolların güvenli hale getirilmesi için ödediğimiz vergiler ve ruhsat ücretleri genel bütçe içinde erimekte... Sürekliliği ve önleyiciliği olmayan; ceza üzerine kurulu bir sistemle mevcut Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bu dönemde sadece ceza ücretlerini arttırmıştır. Oysa ki düzenli ve etkin kontrollerin yanında, esas ihtiyacımız olan güvenli yollar yapılmalıdır. Yollar, artan nüfusa yetersiz kalmış, ülkede ulaşım tam bir kaos içindedir. Kuzey Kıbrıs’ta trafik kazaları artık cinayete dönüştü ve toplum yola çıkmaya korkar hale geldi. Daha önceden de söyledik, yine söyleyeceğiz trafikte akan kanlar, yok olan hayatlar, dağılan ailelerin sorumlusu siyaset yapmak dışında hiçbir şey yapmayan ilgili bakanlık ve diğer yetkililerin ellerine bulaşmıştır. Ayrıca ülkemizde sürekli artan trafik kazaları ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak da görülmelidir. Trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanmalar ve ölümler, hem aileler, bireyler için hem de toplum için ciddi bir travma haline gelmiştir. Kazalar sonucu oluşan yaralanmaların tedavisi, zaten kısıtlı olan sağlık olanakları, altyapısı ve bütçesine ciddi bir yük oluşturmaktadır. Güvenli ve modern yollar, güvenli ulaşım ülkemiz insanının da hakkıdır. Güvenlik hakkı, KKTC’de anayasal bir hak olarak devletin görevleri arasında tanımlanmıştır. Bizleri yönetenlerin de bizlerin anayasal güvenlik hakkımızı sağlanmak ve ellerine bulaşan kanları temizlemek için yol, ulaşım güvenliğini oluşturmak üzere etkin, gerçekçi çözümler bulma hedefi ile bir an önce çalışmaya davet ederiz.”

Benzer haberler

Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi 5 Kas 2026 21:44 Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı 5 Kas 2026 21:40 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) 5 Kas 2026 21:32 Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü 5 Kas 2026 20:45 Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 5 Kas 2026 20:41 Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" 5 Kas 2026 20:16 AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası 5 Kas 2026 20:09 Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor 5 Kas 2026 19:56 Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" 5 Kas 2026 19:51