KTSO, geri dönüşüm tesislerine destek verilmesini istedi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), geri dönüşüm tesislerine devlet desteği verilmesini istedi.
Konuyla ilgili KTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, geri dönüşümün ekonomi bakımından ülke kaynaklarının korunması için de önemli olduğu kaydedildi.
“Gerek yurt dışından gelen ve gerekse de yurt içende üretilen geri dönüşüm özellikli ambalajların yeniden ekonominin çarklarına dahil edilmesi gerek” denilen açıklamada, ülkede bu alanda faaliyet gösteren firmalar olduğuna işaret edildi, “Ancak maalesef bizi yönetenler çok önemli bir misyonu yerine getiren bu işletmelere gereken desteği vermekten uzaktır” ifadelerine yer verildi.
Naylon poşet konusunda alınan tedbirlere işaret edilerek “naylon poşet ve benzerlerini geri dönüştürüp tekrar ekonomiye kazandıran işletmelere hükümetten gereken destek ve yapıcı yaklaşımları görememektedirler” denilen açıklama şöyle devam etti:
“Bugün yurt dışına hammadde alımı için binlerce dolar para çıkmasını önleyen bu tesisler, çevre temizliğine katkıda bulundukları gibi, daha uygun maliyetli dönüştürülmüş ürünleri tüketiciye sunma gayreti içinde. Ancak bu gayreti takdir eden veya gayret gösteren bir hükümet yok.
Hükümet konuya çevre ve geri dönüşüm yönünden bakmak yerine, bu tesisleri de sıradan görerek, gerekli ilgiyi göstermemektedir. Halbuki gelişmiş ülkelerin ve toplumların büyük hassasiyet gösterdiği çevre ve geri dönüşüm konularına hükümetler büyük özen gösteriyor.”
Açıklamada bu tip çalışma yapan tesislere en üst seviyede destek verilmesi istendi.
TAK
Benzer haberler
Featured
Diş eti kanaması daha büyük bir sağlık sorununun erken habercisi olabilir
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkındaki belgeleri yayınlamaya devam ediyor
Reynar "Son 5 yılda 1433 kişi şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıktı"
Kathimerini gazetesi "Mekke Ortak Savunma Anlaşması Atina’da rahatsızlık yarattı"
ABD'nin stratejik petrol rezervleri 43 yılın en düşük seviyesinde
Larnaka’ya günde 230, Baf’a 95 uçuş
Erhürman'ın metodoloji konusunda BM'yi ikna ettiği iddiası
İran Devrim Muhafızları Ordusu "Hürmüz Boğazı'nın açılması ABD'nin İran'ın şartlarını kabul etmesine bağlı"
Erhürman “Geçmişin acılarını unutmadan geleceği kuracağız”


