KTSÇHB “KKTC’de mevcut şartlarda tıpta uzmanlık eğitimi verilebileceğini düşünmüyoruz”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, ülkede mevcut şartlarda tıpta uzmanlık eğitimi verilemeyeceğini belirterek, bu konuda yapılacak yanlışların doğrudan toplum sağlığı tehlikeye atacağı uyarısında bulundu.
Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, tıpta uzmanlık eğitiminin verilebilmesi için gerekli asgari koşulların açık biçimde tanımlanmasının ve bağımsız şekilde denetlenmesinin zorunlu olduğu kaydedildi.
Bilimsel ve genel geçer gereklilikler belirlenmeden ve bu şartlar oluşmadan, tıpta uzmanlık eğitiminin kılıfına uydurularak yasal zemine oturtulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunun belirtildiği açıklamada, “Dünkü Meclis toplantısında milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Filiz Besim’in yaptığı açıklamaların, bu konudaki uzun süredir dile getirdiğimiz görüşlerle örtüştü ve kendisini desteklediğimizi belirtirken tüm sağlık örgütlerini de bir kez daha bu çerçevede ortak mücadeleye davet ediyoruz.” denildi.
Benzer haberler
Featured
2026-2027 eğitim öğretim yılı pazartesi başlıyor
MMO "Öğrenci servisleri denetimden geçmeli"
Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programı devam ediyor
Üstel "TCG IŞIN yakıt ikmali için bölgeden ayrıldı, TCG ALEMDAR çalışmalarına devam ediyor"
Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı
Girne Değirmenlik Dağ Yolu, Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol trafiğe kapatılacak
Savaşan'dan YDP açıklamasına tepki “Açıklamalar mesnetsiz ve yanıltıcıdır”
Maviş “Öğrenci taşıyacak araçlar öğretim yılı başlamadan denetlenmeli”
Stelios Hayırseverlik Vakfı 280 bin Euro’luk acil mali destek başvuruları başladı


