KTÖS’ün iş bırakma eylemleri devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), özel eğitim öğretmeni açığının giderilmesi talebiyle başlattığı iş bırakma eylemlerine devam edeceğini açıkladı.
KTÖS Örgütlenme Sekreteri Akgün Kaçmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda 14.00-15.30 saatleri arasında toplu iş bırakma eylemi gerçekleştirileceği belirtildi.
Kaçmaz, Milli Eğitim Bakanlığını sorumluluk almaya, öğretmen açığını bir an önce gidermeye ve ihtiyaç duyulan okullara yeterli sayıda özel eğitim öğretmeni atamaya çağırdı.
Öğretmen eksikliğinin özel gereksinimli öğrencilerin eğitimini aksattığını savunan Kaçmaz, bu durumun öğrencilerin öğrenme, gelişim, kendini ifade etme ve bağımsızlaşma süreçlerini destekleyen eğitimin kesintiye uğramasına neden olduğunu ileri sürdü.
İş bırakma eyleminin gerekçelerine de değinen Kaçmaz, Girne ve Gazimağusa’daki özel eğitim öğretmenlerinin ortaöğretim kurumlarına görevlendirildiğini, ancak yerlerine yeni öğretmen atanmadığını söyledi.
Eğitim yılının başlamasının ardından yapılan görevlendirmeler nedeniyle özel gereksinimli öğrencilerin öğretmensiz kaldığını savunan Kaçmaz, öğretmen eksikliğinin hem okula devam eden öğrencilerin eğitimini aksattığını hem de kayıt bekleyen öğrencilerin okula erişimini engellediğini öne sürdü.
Kamu Hizmeti Komisyonu sınavında başarılı olan 40 özel eğitim öğretmeninin göreve hazır beklediğini ifade eden Kaçmaz, öğretmen açığının mevcut öğretmenlerin iş yükü artırılarak giderilmeye çalışıldığını da savundu.
Benzer haberler
Featured
Dünyanın saatinden artık 1 saniye eksilecek
Polonya'da bomba nedeniyle 3 bin kişi tahliye ediliyor
Bakanlar Kurulu grevi yasakları, Merkezi Cezaevi'ndeki grev askıya alındı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ekim 2026)
Üstel, Gençlere yönelik 10 maddelik destek paketini açıkladı
Borsa günü yüzde 3,22 değer kazanarak tamamladı
Merkezi Cezaevi'ndeki grev yarın da devam edecek
İncirli “Yeni dönemde eğitimi öğretmenlerle birlikte adım adım iyileştireceğiz”
Kıbrıs Türk Psikiyatri Hekimleri Derneği, çağdaş bir ruh sağlığı yasası için çağrı yaptı




