Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Çavuş “Orman Dairesi Müdürlüğü 2026 yangın sezonuna hazırlıklı girdi” Yılmaz, Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri’nde incelemede bulundu İstanbul Üniversitesi’nin kontenjan başvuruları başlıyor Küresel piyasalar teknoloji desteğiyle toparlanıyor LBO Çoksesli Gençlik Korosu İspanya’da eğitim kampına katılıyor Yılmaz “Kıbrıs Türk halkının kalkınma ve refah mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz” Üstel “Doğal gaz mutabakat zaptı kalkınma yolculuğumuzdaki yeni dönemin başlangıcı olacak” Üstel ve Yılmaz, Ercan Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi Netanyahu’dan Türkiye'nin F-35 sürecine dolaylı tepki Borsa güne yatay başladı Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı “Kaçak girişlerde yüzde 86 düşüş meydana geldi” Cevdet Yılmaz KKTC’de: Ercan’da Yangın Söndürme Helikopteri teslim töreni yapıldı İsrail Güney Kıbrıs’ta örnek bir “Akıllı tarım alanı” kurmak istiyor Brent petrol fiyatları güne yüzde 0,5 artarak başladı Türkiye’den AP’nin Kıbrıs kararına tepki "Asılsız ve akıl dışı iddialar içeren karar yok hükmündedir" Molohiyada hem tavsiye dışı hem limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Dışişleri Bakanlığı “Statü eşitliği sağlanmadıkça hiçbir sürecin başarı şansı yok” Cumhurbaşkanlığı "Avrupa Parlamentosu'nun tek taraflı kararı çözüm çabalarına zarar vermektedir" Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor Tuğcu “Kıb-Tek'i seçim malzemesi yapmaktan vazgeçin” Çavuş “Orman Dairesi Müdürlüğü 2026 yangın sezonuna hazırlıklı girdi” Yılmaz, Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri’nde incelemede bulundu İstanbul Üniversitesi’nin kontenjan başvuruları başlıyor Küresel piyasalar teknoloji desteğiyle toparlanıyor LBO Çoksesli Gençlik Korosu İspanya’da eğitim kampına katılıyor Yılmaz “Kıbrıs Türk halkının kalkınma ve refah mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz” Üstel “Doğal gaz mutabakat zaptı kalkınma yolculuğumuzdaki yeni dönemin başlangıcı olacak” Üstel ve Yılmaz, Ercan Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi Netanyahu’dan Türkiye'nin F-35 sürecine dolaylı tepki Borsa güne yatay başladı Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı “Kaçak girişlerde yüzde 86 düşüş meydana geldi” Cevdet Yılmaz KKTC’de: Ercan’da Yangın Söndürme Helikopteri teslim töreni yapıldı İsrail Güney Kıbrıs’ta örnek bir “Akıllı tarım alanı” kurmak istiyor Brent petrol fiyatları güne yüzde 0,5 artarak başladı Türkiye’den AP’nin Kıbrıs kararına tepki "Asılsız ve akıl dışı iddialar içeren karar yok hükmündedir" Molohiyada hem tavsiye dışı hem limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Dışişleri Bakanlığı “Statü eşitliği sağlanmadıkça hiçbir sürecin başarı şansı yok” Cumhurbaşkanlığı "Avrupa Parlamentosu'nun tek taraflı kararı çözüm çabalarına zarar vermektedir" Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor Tuğcu “Kıb-Tek'i seçim malzemesi yapmaktan vazgeçin”
Dolar
Euro
Sterlin

KTÖS, “Filistin halkına yapılan zulmü” kınadı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

KTÖS, “Filistin halkına yapılan zulmü” kınadı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “Filistin halkına yapılan zulmü, okulların, hastanelerin yıkılmasını, çocukların öldürülmesini” kınayarak, bazı liderleri sorumluluk almaya çağırdı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırıları neticesinde Gazze ve Batı Şeria’da 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilerek, “Hem Filistinli, hem de İsrailli anneler çocuklarını tabutta taşıdı ve taşımaya devam ediyor. İsrail saldırılarında her 15 dakikada bir Gazzeli çocuk hayatını kaybediyor. Dünya sadece izliyor” denildi.

Açıklamada, “Savaşı yaşamış bir toplumun evlatları olarak, toplumsal çatışmalar nedeniyle evladını kaybeden anneler, babasını kaybeden çocukların gözü yaşlı bırakıldığı bir coğrafyada, hala daha kayıplarımızı aradığımız bu topraklarda, Filistin halkına yapılan bu zulmü, okulların, hastanelerin yıkılmasını, çocukların öldürülmesini lanetliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Hamas’ın yaptığının kabul edilir yanı olmadığı gibi Hamas’a karşı durmanın İslam karşıtlığı olmadığı kaydedilen açıklamada, “düzenli bir ordu gibi davranmayan, savaş suçu işleyen, orantısız güç kullanan, bile isteye okulları, hastanelere bomba atarak çocukları öldüren” İsrail devletine karşı durmanın da kimseyi anti-semitist yapmadığı belirtildi.

Bazı liderlere de çağrıda bulunulan açıklamada, “Sayın Hristodoulidis, acılar yaşamış, evlatlarını kaybetmiş, hala kayıplarını arayan bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak Kıbrıs’ın çekimser kalmayı bırakıp net bir tavır alması için kaç Filistinli annenin çocuklarını "tabutta taşıması" gerekecek? Sayın Metsola, Sayın Leyen, Sayın Gutteres, acil insani ateşkes, Gazze'ye doğrudan insani yardım sağlanması ve tüm rehinelerin iadesi için inisiyatif almanız için Filistin halkının yaşadığı bu savaş suçunun ne kadar korkunç olması gerekir? Sayın Metsola, Sayın. Leyen, Sayın Gutteres, Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik göstermeniz gereken çaba gibi Filistin halkının da yanında olmalısınız.Kıbrıs’ın örgütlü bir sendikası olarak sizleri, çocukların katledildiği bu savaşı durdurmaya, sorumluluk almaya davet ediyoruz” denildi.

Benzer haberler

Featured
Çavuş “Orman Dairesi Müdürlüğü 2026 yangın sezonuna hazırlıklı girdi” 2026-07-10 14:25:20 Yılmaz, Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri’nde incelemede bulundu 2026-07-10 13:41:03 İstanbul Üniversitesi’nin kontenjan başvuruları başlıyor 2026-07-10 13:25:25 Küresel piyasalar teknoloji desteğiyle toparlanıyor 2026-07-10 13:19:46 LBO Çoksesli Gençlik Korosu İspanya’da eğitim kampına katılıyor 2026-07-10 13:04:29 Yılmaz “Kıbrıs Türk halkının kalkınma ve refah mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz” 2026-07-10 12:59:52 Üstel “Doğal gaz mutabakat zaptı kalkınma yolculuğumuzdaki yeni dönemin başlangıcı olacak” 2026-07-10 12:48:03 Üstel ve Yılmaz, Ercan Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi 2026-07-10 12:44:36 Netanyahu’dan Türkiye'nin F-35 sürecine dolaylı tepki 2026-07-10 12:40:07