KTOEÖS'ten Eğitim Bakanlığı'na eleştiri

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı eleştirerek, “Yüz yüze eğitimin başlaması için eğitim sendikaları büyük bir çaba sarf ediyor ancak bakanlığın eğitimle ilgili herhangi bir kaygısı yok” iddiasında bulundu.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) ile birlikte ortaya konan “Sürdürülebilir Yüz Yüze Eğitim Kılavuzu”nun gereklerinin bakanlık tarafından yerine getirilmediği ve güven ortamı yaratılması için hiçbir somut adımın atılmadığı savunuldu.
Yurt dışında kamplara öğrenci yollanmasını da eleştiren sendika, bu kampların sağlık açısından yaratacağı risklerle ilgili uyarılarının görmezden gelindiğini ileri sürdü.
KTOEÖS Örgütlenme Sekreteri Duygu Geylan yazılı açıklamasında, eğitimdeki ihtiyaçları karşılamak yerine “ideolojik kamplar” düzenlenmesinin esas nedeninin talimatları harfiyen yerine getirmek olduğunu ileri sürdü.
“Şu an farklı bölgelerdeki kamplarda bulunan öğrencilerimiz arasında da Covid-19 testi pozitif olanlar var mı?” sorusunu soran Geylan, “Öğrencilerimizle aynı kamplarda yer alan Türkiyeli öğrencilerin PCR testleri olmadan kamplara katıldığı bilginiz dahilinde miydi? Bu yıl ülkemizde pandemiden dolayı herhangi bir kamp organizasyonuna onay vermezken, hala en riskli ülkeler arasında olduğu kabul edilen Türkiye’de kamp organize edilmesine göz yummak, öğrencilerimizin, ailelerinin ve tüm toplumun sağlığını hiçe saymak değil de nedir?” dedi.
TAK
Benzer haberler
Featured
Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak"
“Modern Nicosia” Sergisi açıldı
Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak”
Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı
En fazla yağış Kantara'da
Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim
Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak
Karneler yarın dağıtılıyor
Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü


