KTOEÖS, Osman Örek Lisesi’nde iki saatlik uyarı grevi yaptı

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yönetim kurulu, Osman Örek Meslek Lisesi’nde 09.00 – 11.00 saatleri arasında uyarı grevi yaptı.
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem'in yaptığı yazılı açıklamaya göre eylem, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "KTOEÖS üyelerine ve öğretmenlere karşı ayrıştırıcı ve düşmanca tutumla, yasaları, kendi uhdesinde görüp saldırı aracı olarak kullandığı” gerekçesiyle yapıldı.
Eylem açıklamasında, “Üyemiz Ömer Akkanat öğretmen haklarının budanması konusunda yönetim kurulu üyesi olarak mücadele ederken suçlanarak, mahkûm edilmek istenmiştir. 29 ay önce ön soruşturma başlatılmış, ancak daha sonra bir suç unsuru olmadığı anlaşılmış olmalı ki, soruşturma tamamlanmamıştır. Aradan iki yıldan fazla süre geçmiş, ardından yasanın genel prensiplerine aykırı bir şekilde ve muhtemelen düşmanca bir anlayışla cezalandırmak için soruşturma Kamu Hizmeti Komisyonu’na (KHK) sevk edilmiştir…" dedi.
Eylem KHK'ya da seslenerek, objektif hareket etmesini, "uydurma" olarak nitelediği suçlamalara prim vermemesini istedi.
Benzer haberler
Featured
Güney Kıbrıs’ta sera gazı salınımında artış
Rusya ölü prensleri cepheye gönderiyor “600 yıllık kemikler savaşacak”
Taçoy “Hal Yasası kısa sürede uygulamaya girecek”
Avrupa Konseyi’nden Güney Kıbrıs’a resmi uyarı
Üstel “CTP, çamur siyaseti yapıyor, toplumun siyasete olan inancını tüketmeye çalışıyor’’
Nöbetçi eczaneler (26 Eylül 2026)
CTP, “Yolsuzlukla Mücadele Stratejisi”ni paylaştı
Menelau “Ara bölge 10 binden fazla kişinin yaşadığı Kıbrıs Cumhuriyeti toprağıdır”
Çeler “Ülkenin kaybedecek zamanı yok”



