Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı! NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara'da Nöbetçi eczaneler (6 Temmuz 2026) Telefon borçları son ödeme tarihi 17 temmuz! Eybil Efendi Polis Futsal Turnuvası başladı TDP Sağlık Komitesi "Halkın önceliği erişilebilir ve zamanında sağlık hizmetidir" Üredi “Emanete sahip çıkamayan hesap verir” Balıkçı barınaklarının işletilmesine ilişkin yeni protokol imzalandı Ercan Havalimanı'nda yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,24 arttı Fileleftheros "Holguin temmuz sonu dönüyor" Topaloğlu “Öğrenci taşımacılığı ödemeleri yatırılmaya başladı; eylem kararını askıya aldık” Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı! NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara'da Nöbetçi eczaneler (6 Temmuz 2026) Telefon borçları son ödeme tarihi 17 temmuz! Eybil Efendi Polis Futsal Turnuvası başladı TDP Sağlık Komitesi "Halkın önceliği erişilebilir ve zamanında sağlık hizmetidir" Üredi “Emanete sahip çıkamayan hesap verir” Balıkçı barınaklarının işletilmesine ilişkin yeni protokol imzalandı Ercan Havalimanı'nda yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,24 arttı Fileleftheros "Holguin temmuz sonu dönüyor" Topaloğlu “Öğrenci taşımacılığı ödemeleri yatırılmaya başladı; eylem kararını askıya aldık”
Dolar
Euro
Sterlin

KTOEÖS "Kıbrıs Türk toplumunun talebi nettir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

KTOEÖS "Kıbrıs Türk toplumunun talebi nettir"

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Kıbrıs Türk toplumunun “ne yama, ne rehin” olmayacağını belirtti.

Gökçebel yazılı açıklamasında, “Kıbrıs Türk toplumunun talebi nettir. Kıbrıs Türk toplumu yıllardır varoluş mücadelesi vermektedir. Kendi kültürü, dini, dili, yaşam biçimi, sosyal yapısıyla oluşturduğu toplumsal yapısına, varlığına sürekli baskılar, dayatmalar yapılmasına rağmen varlığını korumuştur” ifadelerini kullandı.

Gökçebel, AK Parti’yi, Türkiye’deki yönetim, ekonomik, sosyal anlayışını KKTC’de de dayatma çabasında olmakla eleştirdi

Gökçebel, açıklamasında şu soruları yöneltti:

“Pandemi döneminde gelirini, işini kaybeden, borç yükü altında kırılan çalışanlara dayatılan paket ekonomik midir? Siyasi midir? Yasadışı bir şekilde HP’nin kaldırılmak istenmesi yerine, çok zenginlere servet vergisi cesareti yok mudur? Okulları açmak istiyormuş gibi yaparak gazinoları çalıştırma amacındaki kapalı turizm uygulaması nedir? Mutasyonlarla birlikte Türkiye’de Covid-19 patlamışken uçak sayısını arttırma, karantinasız galalar yapma, toplumun sağlığını hiçe sayma kimin aklıdır? Kime karşı yapılmaktadır? Kıbrıs Türk toplumunun çıkarlarının, eşitliğinin uluslararası hakkının devam ettirileceği, Kıbrıs Cumhuriyetinin eşit ortaklığından vazgeçip, ilhak naralarını yükseltmek, egemen devlet olmak mıdır? Bu politika Kıbrıs Türk toplumunu yok oluşa sürüklemek değil midir?”

Gökçebel, “Bu toplum ne istediğini İnönü Meydanı’nda haykırmıştır. ‘Ne yama, ne rehin’ olmayacağını bütün dünyaya duyurmuştur, size de duyuracaktır.” dedi.

TAK

Benzer haberler

Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" 2026-07-06 20:38:00 Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” 2026-07-06 20:29:00 BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” 2026-07-06 19:02:36 Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti 2026-07-06 18:53:49 KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu 2026-07-06 18:49:11 Alas "Mutfak yanıyor" 2026-07-06 18:42:30 Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” 2026-07-06 18:36:31 Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" 2026-07-06 17:48:00 Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor 2026-07-06 17:34:16