Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

KTOEÖS duyurdu: Cuma günü grev var

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
KTOEÖS duyurdu: Cuma günü grev var
Reklam

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası 26 Ekim 2018 Cuma günü Lefkoşa Bölgesi okullarda 09.00-11.00 saatleri arasında uyarı grevi yapacak.

Açıklama şöyle: “Ülkemizde çalışanlar, emekçiler olarak oldukça sıkıntılı günler yaşamaktayız. Yükselen döviz karşısında TL’nin değer kaybetmesiyle eriyen maaşlarımız, üzerine bir de yapılan zamlar, paketler, faizler ve hayat pahalılığı satın alma gücümüzü oldukça geriletmiştir. Her geçen gün fakirleşmekte olan emekçilerin hakları gasp edilmekte, tartışılır hale getirilmektedir. Hükümet yaşanan krizin bedelini emekçilere ödetmekte, aldığını iddia ettiği tedbirler hiçbir işe yaramamaktadır. Okullar açılalı bir aydan fazla olmasına rağmen eğitimde yaşanan sorunlar hala çözümsüz durmaktadır. Öğretmensiz, kitapsız, sıra ve sandalyesiz, kalabalıklaşan sınırlarla okullarımızda büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Tüm okullarımızda çağdaş, bilimsel, laik eğitimi sağlayacak tedbirler alınmamıştır. Vakıar, dernekler, tarikatların sağladığı kurslarla, ideolojik kamplarla, toplumsal dönüştürme çalışmaları devam etmekte, elçilikten görevlendirilenlerle bakanlık ve okullarımız tahakküm altına alınmaya çalışılmaktadır. Yenilenmesi, düzenlenmesi gerekli yasa ve tüzüklerle ilgili sorunlar, çözüm önerilerimizi sunmamıza rağmen, hala olduğu yerde durmaktadır. Dört hükümet ortağına da önerilerimizi bizzat iletmemize rağmen göç yasasının kaldırılmasıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı gibi öğretmenin yasal hakkı da gasp edilmiş durumdadır. Toplumumuzun hiç alışkın olmadığı kriminal olaylar, düşünce ve ifade özgürlüğüne baskılar artmakta, öğretmene ve örgütüne saldırılar ve itibarsızlaştırma politikaları sürdürülmektedir. Her geçen gün güvenli yaşamdan uzaklaşılan ülkemize hala daha kontrolsüz nüfus akışı devam etmektedir. Sendikamız, ülkemizde ekonomik, siyasi ve sosyal yıkıma karşı toplumsal varoluş mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir.” (BRTK)

Benzer haberler

Featured
Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor 28 Eki 2026 17:21 Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) 28 Eki 2026 17:04 İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi 28 Eki 2026 16:00 Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi 28 Eki 2026 15:38 Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı 28 Eki 2026 15:22 Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:17 Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:04 YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" 28 Eki 2026 14:58 Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı 28 Eki 2026 14:30