KTOEÖS bugün TMK'da greve gidiyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ahmet Karaoğulları, bugün 11.45-13.05 saatleri arasında Türk Maarif Koleji’nde (TMK) greve gideceklerini duyurdu.
Karaoğulları yaptığı yazılı açıklamada, TMK 7’nci sınıf öğrencilerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde yaşadığı belirtilen ve kamuoyuna yansıyan olayın üzerinden 11 gün geçmesinin ardından, ilgili öğretmenin dün herhangi bir soruşturma süreci başlatılmadan yeniden okula gönderildiğini ve derslere girmeye başladığını belirtti.
Bu gelişme üzerine KTOEÖS tarafından yapılan uyarı grevine ve tüm çağrılara rağmen, ilgili öğretmenin bugün bir kez daha okula gönderildiğini ifade eden Karaoğulları, “Çocuklarımızın psikolojik gelişimi ve eğitim ortamının güvenliği açısından ciddi kaygılar yaratan bu olayla ilgili gerekli adımların atılmasını beklerken, ilgili öğretmenin ısrarla derslere başlatılması kabul edilemezdir.” dedi.
Karaoğulları, Sendika Yönetim Kurulu’nun konuyu değerlendirdiğini ve bugün 11.45-13.05 saatleri arasında Türk Maarif Koleji’nde grev yapılmasına karar verdiğini belirtti.
Yaşanan olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, öğrencilerin ve ailelerin kaygılarının giderilmesi, çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi, laik ve bilimsel eğitim ilkelerinin korunması ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm idari ve hukuki süreçlerin işletilmesi çağrısı yapan Karaoğulları, “Laik, bilimsel ve kamusal eğitim kırmızı çizgimizdir. Çocuklarımızın geleceği için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.
Benzer haberler
Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026)
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü
Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı"
AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası
Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz"




