Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

KTOEÖS "Bilimsel, laik eğitimi savunmaya ve haklarımız için mücadeleye devam edeceğiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
KTOEÖS "Bilimsel, laik eğitimi savunmaya ve haklarımız için mücadeleye devam edeceğiz"
Reklam
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), tüm ortaokul, lise ve meslek liselerinde eylem düzenleyerek bilimsel, laik eğitimi savunmaya ve hakları için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Okul önlerinde saat 10.00'da gerçekleştirilen eylemde hazırlanan ortak açıklama okullardaki sendika temsilcisi öğretmenler tarafından okundu. Eğitimde çeşitli sorunlar yaşandığı, sınıfların mevcut öğrenci sayısına uygun olmadığı ve bazı okullarda konteyner sınıflarda kalabalık gruplar halinde eğitim verildiği belirtilen açıklamada tam gün eğitim programının eğitimle örtüşmediği, uzun saatler okulda kalmalarına rağmen öğrencilerin temel ihtiyaçlarının yeterince karşılanmadığı savunuldu. Açıklamada güvenlik görevlisi eksikliği nedeniyle öğretmenlerin ek sorumluluk üstlenmek zorunda kaldığı da belirtildi. Öğretmenlerin eksik kadrolar nedeniyle yoğun nöbet yüküyle karşı karşıya kaldığı kaydedilen açıklamada bu durumun öğrencilerin eğitim hakkını olumsuz etkilemesinin öğretmenlerin esas kaygısı olduğu belirtildi. Bazı okullarda laboratuvar eksikliği nedeniyle uygulamalı derslerin yeterince yapılamadığı kaydedilen açıklamada, Bakanlığın bu durumu “denklik” sorunu olarak gündeme getirdiği savunuldu. Okul binalarının fiziki durumunun risk oluşturabileceği de ifade edilen açıklamada, okulların depreme dayanıklılığı konusunda kesin bir rapor bulunmadığı ve bu durumun eğitim sürecinde kaygıya yol açtığı da kaydedildi. "Göç Yasası” kapsamında göreve başlayan öğretmenlerin özlük haklarında geçmiş yıllara kıyasla gerileme yaşandığı öne sürülen açıklamada, yeni atanan öğretmenlerin maaşlarının aynı işi yapan diğer öğretmenlere kıyasla daha düşük olduğu belirtildi. Müfredat değişikliğine rağmen öğretmenlerin eşitlikçi, özgür ve bilimsel eğitim anlayışından vazgeçmeyeceği vurgulanan açıklamada, öğretmenlerin bilimsel, laik eğitimi savunmaya ve hakları için mücadeleye devam edecekleri ifade edildi. - Eylem: "Kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız" Ortak metnin okunmasın ardından İrsen Küçük Ortaokulu önünde basına konuşan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem de çağdaş, laik ve bilimsel eğitim için kararlı bir duruş sergilediklerini ifade etti. Eylem öğretmenlerin bu uğurda bedel ödeyerek mücadele ettiğini de dile getirdi. Eylem, öğretmenlerin yaşadığı sorunları ve gösterdikleri özveriyi vurgulayan ortak metnin, saat 10.00’da tüm okullarda sendika ve okul temsilcileri tarafından okunduğunu söyledi. Laik eğitim ve toplum yapısını savunmaya devam edeceklerini ifade eden Eylem, bugün Başbakan Ünal Üstel ile gerçekleştirecekleri toplantıda sunacakları mektup ve raporlarla bu kararlılığı bir kez daha vurgulayacaklarını belirtti.

Benzer haberler

Featured
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı 19 Eyl 2026 12:30 Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi 19 Eyl 2026 12:25 Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı 19 Eyl 2026 12:19 Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı 19 Eyl 2026 12:06 Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! 19 Eyl 2026 11:59 Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı 19 Eyl 2026 11:52 Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! 19 Eyl 2026 11:46 Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde 19 Eyl 2026 11:23 Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” 19 Eyl 2026 11:14