KTMMOB ve DAÜ arasında “Kurumsal İş Birliği Protokolü” imzalandı

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında “Kurumsal İş Birliği Protokolü” imzalandı.
KTMMOB binası toplantı salonunda yer alan imza töreninde, eğitim, mesleki gelişim ve bilimsel destek alanlarında ortak çalışmalar yapmak üzere imzalanan işbirliği protokolüne KTMMOB Genel Başkanı Görkem Çelik ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç imza koydu.
-Çelik
İmza töreninde konuşan KTMMOB Genel Başkanı Görkem Çelik, protokolün amacının; mühendis, mimar ve şehir planlayıcısı adaylarının KTMMOB ile erken yaşta tanışmasını sağlayarak, mesleki gelişimlerine, stajlarına ve ortak projeler geliştirmelerine yardımcı olmak olduğunu belirtti.
DAÜ’nün protokol kapsamında, KTMMOB üyelerine çeşitli eğitim olanakları sunacağı; ortak bilimsel ve teknik etkinlikler düzenleneceğini söyleyen Çelik, ülkenin önemli projelerinde bilimsel ve teknik destek sağlanmasının hedeflendiğini de kaydetti.
-Kılıç
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç da konuşmasında, protokolün, akademik, kurumsal ve mesleki işbirliklerini içerdiğini ifade etti. DAÜ'nün mühendislik temelli bir yüksek teknoloji enstitüsü olarak kurulduğunu hatırlatan Kılıç, protokolün, DAÜ'nün mühendislik temeline yeni katkılar sağlayacağını kaydetti.
Bu protokolle DAÜ'nün eğitim kalitesini, inşaat, mühendislik ve mimarlık alanındaki kaliteyle bir araya getirdiklerini söyleyen Kılıç, tüm KTMMOB üyeleri, eşleri ve çocuklarının DAÜ'de eğitim almalarının önünü açmayı amaçlandığını da aktardı.
Benzer haberler
Featured
Kahramanmaraş'ta okul saldırısı: Saldırganın anne ve babasına 5 milyon liralık tazminat davası
KTTK’nın I. Uluslararası Kurultayı için başvurular devam ediyor
Kıbrıs Türk Kültür Derneği "BM izolasyonlara son verecek bağlayıcı bir karar üretmeli"
Yeniden inşa edilen Çayırova İlkokulu hizmete girdi
Sabah saatlerinde sis bekleniyor, hava sıcaklığı 40 derece olacak
14. Uluslararası Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Festivali 7 Eylül’de başlayacak
RMMO’da küçük insansız hava sistemleri laboratuvarı kuruldu
İlhan Çinkayalar için acil trombosit ihtiyacı devam ediyor!
Nöbetçi eczaneler (24 Ağustos 2026)


