Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İncirli “Genel Kurul ve Komite çalışmalarını mizaha çevirdiniz” Startups4Peace 2026 için başvurular başladı Özersay "Bu fatura üç siyasi partinin üçüne de aittir" Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın toplanacak Üstel “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli” Meclis toplandı: Genel Kurul, yasama gündemli son toplantısını yapıyor Kallas, Kos ve Brunner yarın Türkiye’yi ziyaret edecek Arhun “KKTC, asgari ücret toplumuna dönüşme yolunda” Borsa'da açığa satış yasağı kalktı Maliye ve Çalışma bakanlıklarıyla YDÜ arasında sağlık protokolü imzalandı Emin Mutlu için çok acil kan ve trombosit donörü aranıyor! “Özgür ve Eşit: Kıbrıs’taki LGBTQI+ toplulukları için farkındalık ve hakların güçlendirilmesi" etkinliği yapılacak Yılın başından bu yana Güney Kıbrıs'tan 4 bin 21 kişi sınır dışı edildi Sevgi Atailer için kan ve trombosit donörü aranıyor! Serdaroğlu "Hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücret yılın ortasına gelmeden eridi" Holguin, Costa ile görüşmesini 13 Temmuz'a erteledi Dalkan “Ulusal ve uluslararası düzeyde dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” Sevgül Uludağ, yarın Lefkoşa’da son yolculuğuna uğurlanacak Uzmanlardan Lipödem’le ilgili bilgilendirme DSÖ “Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı 1300'den fazla ölüm kayıtlara geçti” İncirli “Genel Kurul ve Komite çalışmalarını mizaha çevirdiniz” Startups4Peace 2026 için başvurular başladı Özersay "Bu fatura üç siyasi partinin üçüne de aittir" Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın toplanacak Üstel “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli” Meclis toplandı: Genel Kurul, yasama gündemli son toplantısını yapıyor Kallas, Kos ve Brunner yarın Türkiye’yi ziyaret edecek Arhun “KKTC, asgari ücret toplumuna dönüşme yolunda” Borsa'da açığa satış yasağı kalktı Maliye ve Çalışma bakanlıklarıyla YDÜ arasında sağlık protokolü imzalandı Emin Mutlu için çok acil kan ve trombosit donörü aranıyor! “Özgür ve Eşit: Kıbrıs’taki LGBTQI+ toplulukları için farkındalık ve hakların güçlendirilmesi" etkinliği yapılacak Yılın başından bu yana Güney Kıbrıs'tan 4 bin 21 kişi sınır dışı edildi Sevgi Atailer için kan ve trombosit donörü aranıyor! Serdaroğlu "Hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücret yılın ortasına gelmeden eridi" Holguin, Costa ile görüşmesini 13 Temmuz'a erteledi Dalkan “Ulusal ve uluslararası düzeyde dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” Sevgül Uludağ, yarın Lefkoşa’da son yolculuğuna uğurlanacak Uzmanlardan Lipödem’le ilgili bilgilendirme DSÖ “Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı 1300'den fazla ölüm kayıtlara geçti”
Dolar
Euro
Sterlin

KTHY davasında uzlaşı sağlandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

KTHY davasında uzlaşı sağlandı

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde bir süredir görüşülen, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) satılan binasından elde edilen gelirin hangi yasa tahtında dağıtılacağı ve tasfiye memurunun hangi yolu izleyeceğiyle ilgili dava bugün yeniden görüşüldü. Tarafların 15 Milyon TL’lik teklif üzerinde uzlaşı sağladığı davayla ilgili kararın 6 Mart’ta okunması bekleniyor.

KTHY ile ilgili dava bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Talat Usar huzurunda saat 14.00’te görüşüldü. Maliye Bakanlığı, İhtiyat Sandığı ve sendikalar 15 milyon TL’lik teklif konusunda uzlaştı. Buna göre, Maliye Bakanlığı, KTHY binasının satışından elde edilen 3 milyon 238 bin Sterlinlik gelirin bakanlığa aktarılması halinde, bu meblağın 15 milyon TL’sini çalışanların prim borçları için İhtiyat Sandığı’na aktaracağını taaddüt etti. Tasfiye memurunun, Maliye Bakanlığı’nın, sendikaların ve İhtiyat Sandığı’nın avukatlarının hukuki değerlendirmelerini dinleyen mahkemenin kararını 6 Mart’ta açıklaması bekleniyor. KTHY davası 6 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülecek. Maliye Bakanlığı, daha önceki duruşmada Şirketler Yasası uyarınca alacakların dağıtılmasında öncelik sahibi personel ve İhtiyat Sandığı’na ödenmek üzere 15 Milyon TL teklifinde bulunmuştu. (TAK)

Benzer haberler

Featured
İncirli “Genel Kurul ve Komite çalışmalarını mizaha çevirdiniz” 2026-06-29 15:46:29 Startups4Peace 2026 için başvurular başladı 2026-06-29 15:42:54 Özersay "Bu fatura üç siyasi partinin üçüne de aittir" 2026-06-29 14:39:52 Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın toplanacak 2026-06-29 14:37:01 Üstel “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli” 2026-06-29 14:32:04 Meclis toplandı: Genel Kurul, yasama gündemli son toplantısını yapıyor 2026-06-29 13:55:45 Kallas, Kos ve Brunner yarın Türkiye’yi ziyaret edecek 2026-06-29 13:52:28 Arhun “KKTC, asgari ücret toplumuna dönüşme yolunda” 2026-06-29 13:44:46 Borsa'da açığa satış yasağı kalktı 2026-06-29 13:14:10