KSTU davası 7 Nisan’a ertelendi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G., uluslararası ofis sorumlusu A.S. ve asistan B.Ö., bugün yeniden Lefkoşa’da Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Sanık avukatları Hasan Yücelen, Doğa Zeki ve Talat Tanca'nın hazır bulunduğu mahkeme, davanın 7 Nisan’a ertelenmesine emir verdi.
Mahkemede söz alan sanık S.G.’nin avukatı Doğa Zeki, dosyaların toplanmasını beklediklerini belirterek süre talebinde bulundu.
Sanık B.Ö.’nün avukatı Hasan Yücelen’in de söz aldığı duruşmada, sanık A.S.’nin avukatı Talat Tanca ise geçen celsede beyan edildiği üzere sanık A.S.’nin “suçunu kabul etme niyetinin” devam ettiğini, verilen süre zarfında yapılan araştırmada sanık aleyhine bir dosyanın daha ikame edileceğini öğrendiklerini söyledi.
Tanca, ikame edilecek dosyayla ilgili olarak da durumlarını tezekkür etme niyetinde olduklarını belirterek süre talebinde bulundu.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 7 Nisan Pazartesi gününe ertelenmesine emir verdi.
Sanıklar aleyhinde, “Sahtekarlıkla para temini”, “dolandırıcılık”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “hesaplarda hile ve sahtekarlık yapma”, “suç geliri aklama”, “sahte banka ödeme emrini tahrik”, “müstahdem tarafından sirkat” suçlamaları bulunuyor.
Benzer haberler
Featured
Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü
Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir
NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Haziran 2026)
Girne Belediyesi, Tiyatro Atölyesi için kayıtların başladığını duyurdu
Çevre mühendislerinden Çevre Koruma Dairesi’ni "güçlendirin" çağrısı
Maarif Yaz Şenliği Gazimağusa'da yapılacak
Ekinci “Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var”
Pazartesi bazı bölgelerde üç saatlik elektrik kesintisi yapılacak


