Kostas Fitiris “Cezaevindeki durum ideal değil”

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’a giden, Avrupa Konseyi’nin İşkenceyi ve İnsanlık Dışı veya Aşağılayıcı Muamele veya Cezayı Önleme Komitesi (CPT) Başkanı Alan Mitchell’in daha önce basında yer aldığı gibi Kıbrıs Rum Merkezi Cezaevi’ni ziyaret ederek yerinde inceleme yapmadığı, Kıbrıs Rum Adalet Bakanı ve diğer ilgililerden bilgi aldığı bildirildi.
Fileleftheros “Fitiris: Cezaevi’ndeki Durum İdeal Değil… CPT Geldi Ama Rehabilitasyon Kurumundaki Durum İçin Değil” başlıklı haberinde, CPT Başkanı Mitchell’in, Kıbrıs Rum Merkezi Cezaevi’ni ziyaret etmeyi gerekli görmediğini, Adalet Bakanı, Cezaevi Müdür Yardımcısı ve diğer unsurlardan bilgi almayı tercih ettiğini yazdı.
Habere göre Adalet Bakanı Kostas Fitiris, “bugün barındırdığı tutuklu ve mahkum sayısı bin 100’ü bulan Merkezi Cezaevi’ndeki aşırı doluluktan kaygı belirten Mitchell’e cezaevindeki şartların iyileştirilmesi için yapılmakta olan eylemler ve yeni bir cezaevi inşa edilmesi projesi hakkında bilgi verdi.
Cezaevindeki durumun arzu edilen noktaya ulaşmadığı itirafında bulunan Fitiris “durumu ideal gösteremem. Sadece mevcut cezaevinde yapılması gerekenleri süratle yapmaya çalışıyoruz. Samimi olalım, cezaevi modern olamaz ancak hedefimiz, yeni cezaevi yapılana kadarki sürede cezaevi personeli, tutuklu ve mahkumlar için şartları elimizden geldiğince iyileştirmek.” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman 11 Temmuz Basın Günü resepsiyona katıldı
İran lideri Hamaney, babasının öldürülmesinin "intikamının" alınacağı sözünü verdi
Apple’dan OpenAI’a dava: Ticari sırlarımızı çaldılar
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayımladı
Gönyeli'de bazı sokaklarda elektrik kesintisi yapılacak
Kıbrıs Rum yönetimi Kıbrıs sorununda "Risk yaratacak bir sürece girmeyecek"
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye-KKTC doğal gaz projesine itiraz hazırlığında
Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor
2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı



