Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! Trump NBA final maçında yuhalandı Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim" Stelios İki Toplumlu İş Birliği Ödülleri sahiplerini buldu: 18 girişimciye 500 bin Euro destek Çalıştığı iş yerinden yüklü miktarda para çaldı, ülkeye giriş yaptığı sırada tutuklandı! Holguin “5+1 toplantı temmuz veya ağustos ayında olabilir” Mevlevi'de çıkan yangında 3 dönümlük aralan zarar gördü! Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! Trump NBA final maçında yuhalandı Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim" Stelios İki Toplumlu İş Birliği Ödülleri sahiplerini buldu: 18 girişimciye 500 bin Euro destek Çalıştığı iş yerinden yüklü miktarda para çaldı, ülkeye giriş yaptığı sırada tutuklandı! Holguin “5+1 toplantı temmuz veya ağustos ayında olabilir” Mevlevi'de çıkan yangında 3 dönümlük aralan zarar gördü!
Dolar
Euro
Sterlin

"Koruyucu ruh sağlığı adına çalışmalarımız sürüyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Koruyucu ruh sağlığı adına çalışmalarımız sürüyor"

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nde “Ergenlik Dönemi Gelişimsel Sorunları ve Bu Sorunlara Çözüm Yaklaşımları“ konulu seminer verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen seminere Sağlık Bakanı Filiz Besim de katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Abdülkadir Çevik tarafından verilen seminere, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi hekim ve hemşirelerinin de yoğun ilgi gösterdi. Seminerde ergenlik döneminin başlamasında çevresel, kalıtsal ve ruhsal etmenler hakkında bilgi verilirken, ergenlik döneminin genel özellikleri, gelişim aşamaları, fiziksel ve cinsel gelişim, duygusal-bilişsel değişim ve gelişimi, zihinsel gelişim, sosyal gelişim ve gelecekle ilgili problemler de ele alındı. BESİM: “PSİKİYATRİ VE RUH SAĞLIĞI HASTALIKLARINA ÖNEM VERİYORUZ” Seminerde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Filiz Besim, bakanlığı döneminde özellikle psikiyatri ve ruh hastalıkları alanında neler yapıldığı ile ilgili bilgi verdi. Besim, psikiyatri ve ruh sağlığı alanındaki sıkıntıların, yıllarca ihmal edildiğini, halının altına süpürüldüğünü ve görmezden gelindiğini hatta Ruh Sağlığı Yasası’nın çağ dışı kaldığını hatırlattı.  Uzun yıllar süren, psikiyatrist sayısının azlığına da dikkat çeken Besim, yine de mevcut hekim psikolog ve hemşirelerin yıllar boyu işlerini büyük özveri ile yaptıklarını kaydetti. Besim, özellikle sağlık merkezlerinde bakanlık olarak, koruyucu ruh sağlığı alanında toplumu bilinçlendirmek adına çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Barış Hastanesi’nin Kıbrıs’ın bağrından çıkan dünyaca ünlü Prof. Dr. Vamık Volkan’ın dizayn ettiği bir hastane olduğunu da anımsatan Besim, bu kurumun yıllarca atıl durumda kaldığını dile getirdi. Besim,  ekibiyle birlikte göreve geldikleri ilk günlerde Barış Hastanesi’ndeki sorunları masaya yatırdıklarını vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz günlerde Barış Hastanesi’ndeki hekim ve hemşirelerimizin moralleri bozuktu, desteğe ihtiyaçları vardı.  Biz de hastanemiz için bir yol haritası çizdik. Altyapı ve çalışanlarla ilgili sorunlara el attık. Daha sonra Prof. Dr. Vamık Volkan hocamızın önerisi sayesinde yolumuz Prof. Dr. Abdülkadir Çevik hocamızla kesişti. Biz hocamıza çok güvendik ve bugün anlıyorum ki güvenmekle çok iyi bir karar verdik.  Bizim bakanlık olarak, toplum ruh sağlığı ve psikiyatri alanındaki,  eğitim ve çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz günlerde hizmete soktuğumuz Kalkanlı Yaşam Evi de bu doğrultudaki hedeflerimizin meyvelerinden biridir” dedi. Besim, Çatalköy’de hizmet vermeye başlayacak Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’ne de işaret ederek,  sağlık ve tedavi yanında rehabilitenin de önemli olduğunu belirtti. (TAK)  

Benzer haberler

Featured
Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak 2026-06-09 09:38:00 Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) 2026-06-09 09:02:00 Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! 2026-06-09 08:52:00 Trump NBA final maçında yuhalandı 2026-06-09 08:46:00 Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor 2026-06-09 08:32:00 Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı 2026-06-09 08:08:00 Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı 2026-06-08 21:49:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) 2026-06-08 21:36:00 Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” 2026-06-08 21:15:00